The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.

13468931

Comments

• Ok, moje podanie "wisi". I oczywiście brakuje mi Psylocke czyli nici z topowych pozycji, byłem już 3 w normalnym subevencie po wyczyszczeniu wszystkiego do 1 a już jestem 17. Przynajmniej ludzie olewają pvp event dzięki temu, tam jestem 3 póki co.
  • Niestety mozemy sie liczyc na to ze nowy Captain America bedzie potrzebny w kolejnych turniejach. Sadze ze mamy dobra szanse na top 250 i niebieska okladke. Wysze pozycje tylko daja wiecej HP/ISO.
  • GumisK
    GumisK Posts: 372 Mover and Shaker
    mikaelst1 wrote:
    Niestety mozemy sie liczyc na to ze nowy Captain America bedzie potrzebny w kolejnych turniejach. Sadze ze mamy dobra szanse na top 250 i niebieska okladke. Wysze pozycje tylko daja wiecej HP/ISO.

Rzeczywiście, Kapitan z całą pewnością będzie potrzebny, i choć nie podoba mi się idea odświeżania istniejących bohaterów najmniejszym nakładem środków, to zarówno nowego Thora, jak i nowego Capa chcę mieć, i zapewne będę ich levelować - w innym wypadku mógłbym sobie pozamykać drzwi do dobrych rezultatów w przyszłych turniejach. Mam nadzieję tylko, że teraz czeka nas dłuższa przerwa od kolejnego złotego bohatera.
  • Witam wszystkich.

Jestem średnio zaawansowanym graczem, który chciałby do Was dołączyć. Aktualnie gram w teamie Bruce Lee- można tam obejrzeć moją postać. W skrócie: gram około 60 dni, mam 25 postaci na róznych poziomach. Do tego ponad 70 kart i 50k ISO (z powodu braku wolnych zlotów nie chcę marnować kart). W najnowszym evencie mam na chwilę obecną ponad 20k i pozycję w rankingu ok. 80.
    Proszę o informację, jakie warunki muszę spełnić, aby do was się dostać. Z góry dzięki za informację.

Pozdrawiam Przemek (BruceLee)
  • GumisK
    Warunki? Musisz mówić po polsku, lubić tę grę i w miarę regularnie w nią trzaskać, nie być kwadratowym bucem ani nadętym hardcorowcem, umieć się dogadywać z ludźmi. Sam oceń, czy je spełniasz.
    Jedenasty członek zespołu byłby oczywiście mile widziany, ale ciekawość mnie zżera: czemu chcesz porzucić swój team, który, jak sądzę po nazwie, sam zakładałeś? Jeżeli tylko dla punktów, to nie wiem, czy będzie nam razem po drodze, bo to nie jest nasz priorytet. Poza tym, skąd mielibyśmy wtedy wiedzieć, czy nie otworzę dla ciebie slota, a ty po jakimś czasie nie opuścisz nas dla jeszcze większego sojuszu? Wybacz taki oskarżycielski ton, chciałbym jedynie poznać twoją motywację.
  • Pytanie odnośnie odświezania.
    Dobrze rozumiem ze: np gram np o 12(quest ma np 1000 pkt) ,gram az questy maja 1 pkt to po godz 12 w nocy wszystkie questy maja max pkt . tak to dziala?
  • No Cap bedzie potrzebny na 100% w nastepnych evenatach. Jak narazie grindowanie idzie calkiem pomyslnie przynajmniej dla mnie ( http://w798.wrzuta.pl/obraz/0vxcWymXowM/atm ) . Wydaje mi sie ze boostuja teraz ** champow na *** bo nie maja zabardzo pomyslu na nowych. Jestesmy atm na 46 pozycji. Gj all
  • GumisK
    Piterss,dobrze rozumiesz. Rozwinę nieco tę myśl, na wypadek gdyby inni byli zainteresowani: każda misja w evencie zaczyna się z określonym z góry poziomem punktowym, zmodyfikowanym także przez "gumę" (rubberbanding). Po pierwszym udanym podejściu, następne będzie warte 80% podstawowej liczby punktów, kolejne 60%, 40% i 20%. Wraz z upływem czasu od ostatniego wykonania misji, poziom punktów do zdobycia stopniowo wzrasta o te same stopnie. Powrót do poziomu 100% zajmuje pełne 12 godzin, lecz jest spowalniany przez kolejne ataki w trakcie, tj. jeśli zagrasz ponownie misję wcześniej zbitą do 20% w momencie, kiedy wróci do poziomu 60%, spadnie znowu na 40% i pełne odświeżenie potrwa dłużej. Aby zmaksymalizować wartości zdobywanych punktów, dobrze jest zatem grać dwa razy na dobę - np. podejść do eventu rano, wyczyścić jak największą część planszy (wraz z powtórzeniami, jeśli to możliwe), a potem w trakcie dnia nie grać wcale, lub grać niewiele, aby nie utrudnić odświeżania. Wieczorem, gdy wartości punktowe będą liczyły znów po 80% lub 100%, zaatakować znów jak najwięcej misji, i iść spać. Rano umyć się, zjeść śniadanie i czynność powtórzyć icon_e_wink.gif
  • Chodzi o to, że chcę trafić do zespołu z którym będę miał tzw. "więź". W waszym zespole jestem pewien, że to nastąpi, choćby z tego powodu, że nie mam z kim pogadać w obecnym zespole ( z angielskiego jestem kiepski icon_redface.gif ). To prawda, że zakładałem ten zespół., ale nie wyczuwam w nim żadnej chemii - co innego u was, a na tym zależy mi najbardziej. Nazwa zespołu nie jest ważna - najważniejsi są ludzie którzy go tworzą.
  • Ja sobie chyba odpuszczam całkiem ten event, skalowanie jest tak wspaniałe, że na hard mode wszystko deadly z lvl powyżej 100 i podobna sytuacja zaczyna się robić na normalu...
  • To prawda. Jedynie tam, gdzie jest wymagana Psycho można nabić punkty.
  • GumisK
    @BruceLee: To jedna z najpoprawniejszych odpowiedzi, jakich mogłem oczekiwać icon_e_smile.gif Obawiałem się, że możesz zwyczajnie chcieć gonić za wynikiem, co w naszą filozofię grania trudno się wpisuje. Jeśli szukasz lepszego środowiska, to możesz na nas liczyć. Przy składaniu teamu z przypadkowych osób niełatwo o dobrą atmosferę, my jesteśmy wprawdzie ze sobą połączeni tylko językiem (nie licząc Dżordża, który jest dla mnie wieloletnim przyjacielem), acz staramy się dbać o komunikację, jak zresztą widzisz nasze forum jest dość żywe od dyskusji. Skoro tego właśnie oczekujesz od sojuszu, to mam dla ciebie dobrą wiadomość: miejsce zarezerwowane, ślij wniosek, a na pewno zostaniesz przyjęty, jeśli nie przeze mnie, to przez Utopca albo Piterssa. Teraz staniesz tylko przed koniecznością zgrabnego wytłumaczenia się swojej obecnej drużynie z tej haniebnej rejterady icon_e_wink.gif

@Malcoran: Głowa do góry, skup się tylko na tych misjach, które są w zasięgu, choćby ze względu na kiepskich przeciwników, np. 06, gdzie jedynym aktywnym graczem jest Iron Man, a Decoy dodatkowo ma dość mało punktów życia, albo 07, w której atakujesz same miniony, nie mające możliwości ruchu. Jeśli masz zebranych trochę boostów, też mogą znacząco przechylić szalę na twoją stronę. Faktem jednak jest, że ta runda bardzo faworyzuje Psylocke - jej misje są bardzo wysoko punktowane, a ona sama ma dość potężny buff. W żadnym wypadku nie nakłaniam cię do wypruwania sobie żył - graj tyle, ile jesteś w stanie, gdy trafiasz na mur nie do przebicia, to trudno, jesteś jeszcze na niskich levelach, trzeba się z tym pogodzić i czekać na dalsze okazje. Cierpliwość to najważniejsza cnota w tej grze. Dobre jest też to, że to dopiero pierwsza runda turnieju. Następne mogą być skonfigurowane inaczej, mieć inne pułapy wrogów (przynajmniej na starcie), co z kolei może pozwolić ci znowu coś powygrywać i utargać parę punkcików. Nikt się tu nie spodziewa, że gracz z najkrótszym stażem i najsłabszym rosterem w drużynie będzie służył za lokomotywę i zagarnie dziesiątki tysięcy punktów (to raczej moja rola icon_twisted.gif ). Także luzuj pośladki, nie nastawiaj się negatywnie, ugraj to co masz do ugrania. Na pewno skorzystasz na drużynowych nagrodach, mogą pozwolić ci na szybszy rozwój, więc z każdym kolejnym turniejem dla sojuszy będziesz miał lepiej i łatwiej.
  • Dzięki za słowa otuchy ale szczerze powiedziawszy mam już po prostu dość, drugi raz padłem na misji z Magneto, Thorem i Dakenem. Oczywiście porobiłem te walki, o których wspomniałeś tyle, że nic mi to nie daje. Byłem 3 po pierwszym czyszczeniu a teraz ledwo 88 i nie widzę perspektyw na nabijanie punktów, żeby dostać sensowną nagrodę (** token) musisz być w top50...straciłem też już nadzieję, że dostanę więcej niż jedną okładkę OBW z generalnego rankingu. Skalowanie w tym evencie bardzo zależy od ogólnego poziomu graczy czyli nowi jak ja mają problemy przez zaawansowanych graczy, co kompletnie nie ma dla mnie sensu. Chyba poważnie odpuszczam i spróbuję powalczyć w pvp, byłem tam też 3 wczoraj ale spadłem po nocnych atakach na mnie, jednakże gracze z topowych pozycji mają porównywalne składy do mnie. Ludzie odpuścili pvp przez pve i marne nagrody (DD) czyli jakaś tam szansa jest.
  • GumisK
    Spoko, rób jak uważasz. Magneto, Thor i Daken to naprawdę bardzo niebezpieczny zestaw, i rozumiem, że potrafi wyleczyć z ochoty do grania. W tego typu eventach skalowanie jest zależne od wyników całej społeczności, nie tylko pojedynczego gracza. Jeśli więc jakąś misję gracze ogólnie z łatwością pokonują, to jej poziom trudności szybko rośnie, dostosowując się do osiągnięć większości. Mniejszość, jak to mniejszość, jest naturalnie kopana w dupę icon_razz.gif
    Weź jeszcze tylko pod uwagę, że oprócz nagród za zajęte miejsce (placement rewards), turniej oferuje dużo nagród za postępy, czyli pokonywanie progów punktowych (progression rewards) - ten turniej będzie bardzo długi, więc nawet metodą małych kroczków może udać ci się pokonać jeszcze jeden, dwa progi, a może więcej? Zaglądaj więc chociaż raz dziennie jak wygląda sytuacja, czy przypadkiem nie odświeżyła ci się punktowo jakaś misja, którą dałbyś radę trzasnąć przy łucie szczęścia, a po odświeżeniu jest warta furę punktów (plus rubberbanding będzie też działał na twoją korzyść): a nuż załapiesz się na jakąś nagrodę ekstra? Obecnie aktualny turniej PvP oferuje jako górne nagrody Wolverine'a, który jest nie do pogardzenia, tyle że okładki w tym kolorze masz już zdaje się w komplecie, oraz Daredevila, który szału nie robi. Masz za to rację, że na pewno będzie w nim łatwiej o wyższe miejsca, bo gracze będą zaprzątnięci Symulatorem, a przy tym trzygwiazdkowa nagroda mało kogo skusi. To otwiera drogę ku szczytowi takim cichym zabójcom, którzy w ostatni dzień eventu nagle mogą się wbić dość wysoko.
  • Hyhy, właśnie to miałem na myśli pisząc o odpuszczeniu. Że nie będę się starał walczyć o topowe pozycje (czyli jak dla mnie top50 icon_e_biggrin.gif ) tylko porobię parę misji raz na jakiś czas. Póki co nabiłem 11,5 k punktów, myślę że powinienem skończyć koło 50 k i pierwszej okładki DD. Kolejnym problem jest dla mnie to, że są misje gdzie występuje Wolvie w różnych postaciach jako przeciwnik przez co nie mogę używać mojego najlepszego herosa tam. Bowiem Ares jest dobry ale z 0/1/2 umiejętnościami nawet po buffie ciężko z nim.

Co do Wolviego to wczoraj miałem "szczęście" i dostałem zieloną okładkę z heroic tokena za próg 300 punktów w pvp. Jako że była to już 5 to teraz nie mam co odpuszczać pvp jak planowałem bo nic mi to nie daje.

Edit: Tylko że z tym skalowaniem to musieli to podkręcić i to znacznie. Nie miałem bowiem takich problemów w evencie z Hulkiem czy HC Juggernautem.
    Edit2: Właśnie sobie przypomniałem, że pytałeś o nową postać. Możliwe, że to będzie Colossus. W jakimś temacie admin napisał, że Wolvie nie był przeznaczony jako tank i te role powinny pełnić postacie takie jak Thor czy Colossus właśnie. A jako że nie mamy Rosjanina może to wskazywać, że to właśnie nad nim pracują.
  • Moim zdaniem misje przeciwko Storm + Criterion + Bagman, Hawkeye + Black Widow + Iron Man i Don + Storm + Moonstone sa latwiejsze niz inne misje i tez daja duzo punktow w Hard mode. Gralem dzis rano tylko te misje pare razy i jeszcze jestem #2.

@Malcoran nie wysilaj sie za bardzo, zrob to co sie da.

Jak chodzi o levels i scaling to warto przeczytac odpowiedzi developera IceIX na ten temat:
    viewtopic.php?f=7&t=4442
    Duzo mi pomoglo. Np jesli sie zawsze konczy misje z full health przez ledzenie OBW to niedlugo wszystkie misje beda na duzo wyszym levelu.
  • GumisK wrote:
    @BruceLee: To jedna z najpoprawniejszych odpowiedzi, jakich mogłem oczekiwać icon_e_smile.gif Obawiałem się, że możesz zwyczajnie chcieć gonić za wynikiem, co w naszą filozofię grania trudno się wpisuje. Jeśli szukasz lepszego środowiska, to możesz na nas liczyć. Przy składaniu teamu z przypadkowych osób niełatwo o dobrą atmosferę, my jesteśmy wprawdzie ze sobą połączeni tylko językiem (nie licząc Dżordża, który jest dla mnie wieloletnim przyjacielem), acz staramy się dbać o komunikację, jak zresztą widzisz nasze forum jest dość żywe od dyskusji. Skoro tego właśnie oczekujesz od sojuszu, to mam dla ciebie dobrą wiadomość: miejsce zarezerwowane, ślij wniosek, a na pewno zostaniesz przyjęty, jeśli nie przeze mnie, to przez Utopca albo Piterssa. Teraz staniesz tylko przed koniecznością zgrabnego wytłumaczenia się swojej obecnej drużynie z tej haniebnej rejterady icon_e_wink.gif

Wybacz, proszę, to głupie pytanie - masz na myśli wniosek już w grze?
  • GumisK
    BruceLee wrote:
    GumisK wrote:

Wybacz, proszę, to głupie pytanie - masz na myśli wniosek już w grze?

Tak, jasne - requesta o dołączenie do zespołu. Nie mogłeś tego zrobić do tej pory z braku wolnych slotów, ale teraz powinno wszystko działać.
  • Wniosek złożony. Z góry WIELKIE DZIĘKI za jego rozpatrzenie (mam nadzieję, że pozytywne). icon_e_smile.gif
  • GumisK
    No to jesteś, mamy już gotową drużynę piłkarską (bez ławki rezerwowych).