The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.

1235731

Comments

• GumisK
    GumisK Posts: 372 Mover and Shaker
    W tym evencie plansza odświeża się co 12 godzin, ale nie jest to regułą; były już eventy z krótszym odświeżaniem, jak i dłuższym. W każdym turnieju PvE trzeba "wypraktykować", jakie są zasady punktacji. Nie pogardziłbym trochę szerszymi informacjami na ten temat dostępnymi z poziomu aplikacji, ale nie zanosi się na to. Tak czy owak, napieraj, Malcoran, musisz podciągnąć roster, bo planuję w tym tygodniu otworzyć dziewiąty slot dla ciebie - dam ci znać PMem, jak będzie gotowy.

Jeśli idzie o Lord of Thunder, to na razie raczej ignoruję, natarcie przeprowadzę być może jutro. Skupiam się na teraz na Heroicu w nadziei na więcej okładek Thora, a dziś wieczorem lecą bohaterskie Lightning Roundy, którymi też nie wzgardzę. Ogólnie, nie mam w zwyczaju shieldować się na dzień przed końcem, wyczekuję zwykle do ostatnich ośmiu godzin (rzadziej trzech, jeśli strefa czasowa i moje obowiązki pozwolą), albo olewam dany turniej z góry do dołu, i nie osłaniam się wcale.
  • GumisK wrote:
    Jesteśmy porządną ekpią, nie rozbijamy rodzin icon_e_wink.gif
    Dzięki za gratulacje, pozwoliłem sobie zerknąć na twój sojusz - mocny team, nie ma to tamto. Jakie miejsce zrobiliście w Fearless Defenders? Oceniając po samych rosterach, pewnie top 50 też ustrzeliliście?

Pierwszego dnia byliśmy w pierwszej dziesiątce ale ostatecznie skończyliśmy ok 40.
  • Unknown
    edited March 2014
    Tak, przydałoby się więcej informacji bo w tej chwili to trzeba samemu praktykować i szukać informacji na forum tutaj. Co do miejsca dla mnie, jeśli uważasz, że bardziej przydadzą Ci się HP dla Ciebie to ja ciągle mogę poczekać, nie ma problemu. Co do mojego składu to robię co mogę, wydaje mi się, że i tak idzie mi całkiem dobrze. Thora zrobiłem do 37 poziomu i muszę czekać na okładki do niego, po HC Juggernaucie CStorm będzie 2/4/2 i będę mógł ją podnieść do 46 poziomu (obecnie 37), o ile się nie mylę. MStorm 50 poziom, Wolvie 30...tak patrząc na mój skład z posta sprzed 4 dni to nie ma źle.
  • Witam.
    Chetnie wkrecil bym sie do waszego sojuszu jak bede miejsca, Mam 28 lat i jestem regularnym graczem. Mam juz troche ** z maxowanych i jestem w drodze do maxaowania ***.
    Cheers
  • Co jest grane ? Wszystkie eventy poznikaly i to przed samym koncem... to kur..a za co ja place HP (tarcza) zeby teraz takie jaja robili?

Dadza jakies "odszkodowanie"?
  • Serwery im popadały, nie pierwszy raz już zresztą. Ja się na szczęście utrzymałem w top100 pomimo porażki na sam koniec, "odszkodowań" za coś takiego nie przewiduję niestety.

"Nowy" event jest do bani, nie dość, że marne nagrody (jak dla mnie icon_razz.gif ) to jeszcze wzmocnieni bohaterowie z aoe. Jedna kaskada ze strony AI i po walce...chociaż w drugą stronę też to działa.
  • GumisK
    Piterss, zluzuj nieco, to tylko gierka, będą następne turnieje, to się odkujesz. Na brak eventów nie można ostatnio narzekać, a serwerowe czkawki to chleb powszedni sieciowych graczy. Żaden to powód, aby się zżymać, choć znam też ten ból, bo i mnie to wcześniej spotkało. Divine Champions to nie moja bajka, wprawdzie mógłbym tam wystawić silną trójkę, ale nie przepadam za tym turniejem - jego poprzednie instancje były dla mnie mało szczęśliwe. Może jednak zmobilizuję się pod koniec, jeśli będzie szansa zawalczyć o top 5, bo nagrodą są niebieskie okładki Doktora Dooma, którego mam na razie jedynie na pięciu czarnych - to mój prawdziwy Święty Graal tej gry, mam nieprzeciętnego pecha do zdobywania tego koloru na tym bohaterze, chciałbym wreszcie lepiej go skompletować.

Zgodnie z planem, otworzyłem dzisiaj nowy slot w sojuszu. Malcoran, zasadniczo było planowane dla ciebie, kręcisz się z nami niemal od samego startu, więc traktuję cię już jak swojego. Skoro jednak nie masz nic przeciwko odczekaniu na następną okazję, to pozwolę sobie na spontaniczną zmianę planu. Wygląda na to, że Warevaq pasowałby do nas jak Wolverine do Original Black Widow, prawie wszyscy jesteśmy mniej więcej na tym etapie grania, chętnie go przyjmę. Niestety, nie mam dość HP na założenie dwóch miejsc jednocześnie, kolejne to okrągły tysiaczek, ale stopniowo będziemy się rozszerzać dalej, tu możecie mnie trzymać za słowo. Dzięki za cierpliwość, Malcoran, niedługo przyjdzie kolej i na ciebie. Muszę zauważyć, że rozwijasz roster w błyskawicznym tempie, więc trzeba cię będzie przyjąć szybko, zanim będziemy już dla ciebie za mali i za cieniutcy, i pójdziesz sobie dołączyć do S.H.I.E.L.D, albo jakichś innych masakratorów icon_e_wink.gif

Warevaq, poszedł PM.
  • No cóż, dla mnie byłoby lepiej już teraz dołączyć i mieć szanse na dodatkowe nagrody, żeby przyspieszyć rozwój. Jednak biorąc ogólnie dobro sojuszu to lepiej wziąć kogoś kto już jest rozwinięty niż nooba jak ja icon_e_biggrin.gif Rozwój do tej pory był fajny bo odpowiednie nagrody w eventach i trochę szczęścia z losowymi okładkami, tyle że jak teraz skończy się dobra passa to będzie ciężko cokolwiek zrobić.
  • GumisK
    Warevaq jest już z nami, witamy nową twarz w teamie! Swoją drogą, musiał cię dodać Utopiec albo Piterss (bo nie byłem to ja), co znaczy że dodatkowe dwie rangi Commandera się przydają, kiedy mnie nie ma. Następny skok da nam już okrągłą dziesiątkę czlonków! icon_e_surprised.gif
  • Ja go dodałem, bo widziałem na forum, że jesteście dogadani, więc nie ma na co czekać. A że akurat byłem w grze, to załatwiłem sprawę od razu.
  • GumisK
    Dobrze zrobiłeś, nie będę w stanie monitorować forum ani ewentualnych zgłoszeń 24 godziny na dobę.
    Malcoran, nie wiadomo jeszcze, kiedy odpalony zostanie następny event drużynowy, choć można się domyślać, że to może być ten weekend. Liczę, że zdołamy zrobić dla ciebie miejsce przed jego startem.
  • Tak, ma to być następny pve event. 4 okładka Captaina...myślę, że gra stara mi się coś przekazać a ja uparcie odmawiam icon_e_biggrin.gif

Edit: Ah, prawie zapomniałem. viewtopic.php?p=82864#p82864 - tutaj jest wytłumaczona cała sprawa z odświeżaniem punktów i tzw. "rubberbanding" (swoją drogą nie mam pojęcia czy mamy w polskim dosłowne tłumaczenie tego zwrotu).
  • Malcoran powiem CI że Capitan z 5 w niebieskiej i czerwonej jest naprawdę fajny w PvE. On + Hawkeye i żadna czacha się nie uchowa icon_e_smile.gif
  • Szczerze powiedziawszy najbardziej odrzuca mnie w nim jego...okładka icon_e_biggrin.gif Jest tak bezdennie patetyczna i okropna...aż ciężko mi na nią patrzeć. Tak czy siak miałem 200 HP na kolejny slot to go wziąłem, abstrahując od moich odczuć wizualnych głupotą byłoby marnować 4 okładki tego samego bohatera na tym etapie gry. I wygląda na to, że teraz gra chce mi wcisnąć Moonstone, dostałem jej dwie okładki. Przynajmniej z HC Juggernauta wypadła zielona dla Wolviego czyli już 38 poziom, dostanę po zakończeniu niebieską CStorm, ona do 45 poziomu (nie 46 jak pisałem wcześniej)...i pozostaje czekać na nowe eventy z nadzieją, że będą odpowiednie dla mnie okładki. Najbardziej by mi chyba zależało na żółtym Thorze, żebym mógł przeskoczyć IM35 jako tanka i móc generować zieloną manę.
  • od jutra znowu 9 dniowy event i nowa okladka Capitana Ameryki, oni chca mnie chyba wykonczyc :/
  • Czesc. Czy moze ktos przetlumaczyc na polski zdolnosci capitan america? Translator o dupe rozbic
  • Żółta - zmienia x podstawowych pól w pola ochronne (zmiejszające obrażenia)
    Czerwona - zadaje x obrażeń i zmienia wybrane pole w pole z odliczaniem, które zwraca x czerwonej many. Na 1 poziomie zmienie tylko podstawowe pola, na 3 dochodzi strike, protect, attack, web, 5 poziomie możesz zmienić dowolne pole.
    Niebieska - jak wyżej, tyle że zamiast obrażeń ogłusza na 2 tury

Szczerze powiedziawszy polecam sprawdzanie takich rzeczy ze słownikiem po prostu. Jest to dość prosty angielski i przy okazji zawsze się czegoś nauczysz. Ja grając w ten sposób kopę lat temu w Fallouta nauczyłem się przez to więcej niż z moich lekcji angielskiego w liceum.
  • Panowie widzem ze nowy sojuszowy event, tym razem PvE.
    Moj plan jest dolaczyc sie zbyt wczesnie (okolo godzine po startu) zeby walczyc o najwyszych pozycjach i wysokich punktach. Zwykle gram tyle ile sie da na jeden raz, a pozniej bede gral po kazdym odswiezaniem (12 godz?). Najwazniej jest pod koniec eventu miec odswiezane punkty zeby dostac dobra pozycje.

Sorry for my polish, trying my best icon_e_smile.gif
  • Unknown
    edited March 2014
    Witam
    Dzieki za dodanie mnie do teamu icon_e_smile.gif Nowy event zapowiada sie calkiem przyzwoicie (jak narazie 11k wbite) ale postaram sie regularnie boostowac pkt na konto teamu. A co do nowego capitana to jakos mi nie przypadl do gustu. Jak narazie w divine 5 pozycja ale event jak zwykle konczy sie o dziwnej porze wiec szalu nie ma. Cheers guys
  • GumisK
    Ha, pora podbijać następny turniej! Nowy Kapitan Ameryka nie rusza mnie w ogóle, mam szczerą nadzieję na zakończenie na jakiś czas zabaw w odgrzewanie starych bohaterów - oby kolejna postać była ciekawsza (IceIX wspominał, że mają przygotowaną nową czterogwiazdkową okładkę - jakieś domysły kto to może być?)

Ze spraw organizacyjnych: otwieram dziesiąty slot w zespole, wysłałem PM z informacją do Malcorana, który lojalnie nam towarzyszy mimo ciągłego odsuwania w czasie jego przyjęcia. Do Commanderów: kiedy przyjdzie jego request, a mnie nie będzie, dodajcie go, ma obiecane miejsce już od paru dni, wreszcie się doczeka.

Taktycznie, oczywiście, najważniejsze są godziny odświeżenia walk. Aby wyrobić dobre wyniki, trzeba uważać żeby nie przegapić żadnego odświeżenia. Nie naciskam jednak na nikogo, grajcie tak, jak lubicie, a kiedy poczujecie potrzebę napierać, napierajcie aż do bólu zębów. Powodzenia wszystkim!