The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.

2456731

Comments

• jak coś to uderzajcie do mnie na steam - emerytpl. w miarę czasu i możliwości chętnie pomogę tym mniej kumatym w angielskim icon_e_wink.gif

pozwolę sobie zatem na takie coś:

podstawowe zasady dla noobów:

1. HP wydajesz TYLKO na miejsce w swoim rosterze (ewentualnie na miejsce w rosterze Alliance). nic innego nie jest tego warte, przynajmniej póki nie będziesz miał 30 slotów.

2. Nie kupuj nic w sekcji Recruit Heroes - nie warto. wpizd dobrych coverów dostaniesz z prologu (1* i 2*).

3. Levelowanie postaci - jak masz już kilka okładek postaci z **, np. Wolverine, Thor, Original Black Widow - to skupiasz się na levelowaniu ich.

4. 1* Postaci warte levelowania -
    Storm (używam jej do tej pory, bo robi rozpierdol i wraz z Original Black Widow pozwala zrobić tzw. ILT (Infinite Last Turn), czyli Niekończącą się Ostatnią Turę, w której spamujesz wroga aż zginie.
    IronMan35, Black Widow - przydadzą się na etapie przesiadki na **.

to tak na szybko.
    pozdrawiam,
  • wyndrowicz wrote:
    Piterss wrote:
    700HP to troche jednak jest watpie zeby ktos sie pozbyl:)
    Jak to jest w tych eventach,jak komputer wystawia moja 3ke jak ktos mnie atakuje?
    Wystawia ostatnia 3ke jaka gralem czy jak?
    jestem prawie pewien ze ostatnio uzyta 3ka w tym evencie
    ps. jezeli mialbys te 700 hp na siebie to byłbym gotów wyjsc z sojuszu na chwile abys mogl kupic miejsce

No to postaram sie zalatwic te 700 HP na jutro wiec sie jakos zgadamy

Dzieki za odpowiedzi na pytanie
  • Dzięki za porady wszystkim.

GumisK - dokładnie tak samo myślałem, chciałem się tylko upewnić. Nie zamierzam w żadnym wypadku sprzedawać ** postaci jak Thor czy Wolvie, na których wkrótce przecież będzie oparta moja drużyna, problem jest z ***, do których ciężko będzie znaleźć okładki, nie wspominając że *** dopiero na 100 lvl robią się tak mocne jak ** 85. Czytałem także o drużynie Thor/MStorm/OBW, wydaje mi się, że miałem sporo szczęścia trafiając na jej dwie okładki, obie z * tokena o ile dobrze pamiętam icon_e_smile.gif

Wyndrowicz - wiem, że są więcej warte ale przez naprawdę długi czas i tak nie będę ich w stanie używać (no poza eventami, gdzie będą wzmocnieni). Okładki z prologu mam w większości, przynajmniej te, które mnie interesowały. X-poles 2 wydaje się także niegłupim pomysłem.
  • GumisK
    GumisK Posts: 372 Mover and Shaker
    Z trzygwiazdkowymi bohaterami w początkowym etapie gry jest trochę zgryz - nierozwinięte są za słabe, by nimi grać, rozwijanie ich jest na starcie niemal niemożliwe, a sprzedawać też szkoda, choć tu zależy, które postacie się trafią. Malcoran, miałeś szczęście do okładek - Punisher jest rewelacyjną postacią, sam maksuję go teraz, bo zapewnia szybkie obrażenia w dużych ilościach, a przy tym wkomponowuje się bezszwowo w praktycznie każdy team, nie wymaga budowania wokół niego. Hulk zaś jest pewnie najpewniejszym tankiem w grze, pełniącym też rolę kapitalnego "straszaka" - z racji wysokiej ilości punktów życia i irytującej zdolności spamowania zielenią po stole, dużo graczy go skipuje. Dopóki nie będziesz przyciśnięty koniecznością, lepiej się ich nie pozbywaj, ale też nie oczekuj, że pograsz nimi sensownie w najbliższej przyszłości, chyba że jesteś gotów wykładać na grę sporo realnej gotówki.

Co do X-Poles 2, macie na myśli drugi sojusz? Spokojnie, dopiero co wystartowaliśmy, chętnych nie mieszczących się w teamie na razie jest dopiero dwóch, więc też chyba nieco za mało, by budować "drugą odnogę". Znajdzie się sposób, aby was przyjąć, Piterss być może będzie w stanie zapłacić za siebie, a ja też nie pozostanę bierny, gdy popyt na nowe sloty znacząco przekroczy podaż. Wszystko przed nami.
  • Panowie musze zrobic reinstal Steama. Mam pytanko: czy po nowym zainstalowaniu nic sie nie usunie? Bo nie moge znalesc save do tej gry.
  • GumisK
    Z tego co pamiętam, niedawno Steamowa wersja MPQ otrzymała usługę Steam Cloud, tym samym pozwalając na zapisywanie stanu gry w chmurze. Nie gwarantuję wprawdzie, że opcja działa bezproblemowo, bo sam nie miałem potrzeby reinstalowania gry, ale z twój save powinien być bezpieczny.
  • w steam jest opcja Kopia zapasowa wiec skozystam z tego
  • Ok panowie mam 700HP jak mam sie teraz do Was dostac?
  • Witam
    Jest jeszcze możliwość dołączenia do sojuszu? Jestem wielkim fanem Puzzle Questa. Mam niezły rooster i generalnie plasuję się w pierwszej 5 lub 10 większości eventów. Nie jestem hardcorowcem ale gram sporo bo lubię więc chyba podobnie jak większość osób w tym sojuszu...
    Jeśli byłaby możliwość to chętnie połączę siły.
  • GumisK
    @Piterss: Skoro masz HP, to sprawa jest prosta. Pisałem z Wyndrowiczem, wyjdzie z sojuszu aby zwolnić jedno miejsce i da ci znać. Wtedy będziesz mógł wysłać requesta, ja cię zatwierdzę i nadam ci rangę Commandera. Dzięki randze wykupisz siódmy slot, na który Wyndrowicz będzie mógł zapisać się z powrotem. Prosiłem go, aby skontaktował się z tobą, jak zwolni miejsce.

@Uto_piec: Jak widać, zmagamy się z pierwszymi kłopotami z brakiem miejsca. Jeżeli masz oszczędności w rejonach 800 HP (tyle kosztowałby slot dla ciebie), to kłopotu nie będzie, procedura przyjęcia mogłaby być taka jak napisałem Piterssowi powyżej. Jeśli zaś to astronomiczna suma nie do uzbierania, będę musiał cię prosić o uzbrojenie się w cierpliwość. Ale bez obaw, będę się starał, aby sojusz stopniowo się poszerzał.

Wszystkim uprzedzam, że mam plany na dzisiejszy dzień, i za jakąś godzinę zniknę z forum, czyli nie będę w stanie błyskawicznie odpowiadać na wasze PMy ani pisać tu w naszym forum, ale wieczorem jestem z powrotem, wszelkie organizacyjne sprawy zamkniemy jeszcze dzisiaj. Wciąż jestem pod wrażeniem waszej aktywności, zaangażowania i nieoczekiwanej popularności naszej drużyny. Tak trzymać! icon_e_smile.gif
  • 800 jak najbardziej mam więc jeśli tylko się slot zwolni chętnie wejdę i zapłacę
  • GumisK
    Uto_piec wrote:
    800 jak najbardziej mam więc jeśli tylko się slot zwolni chętnie wejdę i zapłacę

Bomba, to upraszcza sprawę. Kto chętny zrobić tymczasowo miejsce dla nowego członka, niech się zgłosi. Upewnię się tylko czy się rozumiemy: 800 HP (czyli złota), nie Iso (czyli kryształów)!
  • Rozumiemy się, nie ma obaw icon_e_wink.gif
  • GumisK wrote:
    ...

Punishera i Hulka dostałem dzięki eventowi. Niestety tego pierwszego w ostatnim dniu przez co nie mogłem robić sporo misji wcześniej i zmieściłem się "tylko" w top 26k (o właśnie, będę miał pytanie odnośnie tego). Miałem nadzieję, że uda mi się osiągnąć ciut więcej bowiem nagrodami były okładki Wolviego...ale cóż poradzić, dostałem ISO, HP i żółtą okładkę czyli i tak ok. Szczęście to miałem z OBW i MHawkeyem (MHawkeya dostałem w trakcie też, sprzedałem go po evencie dlatego nie było go w moim składzie) , oboje z buffem w tym evencie dzięki czemu miałem 4 dobre postacie do eventu (licząc Hulka i Thora) a podstawowymi * mogłem działać w prologu i innych eventach.

Co do pytania to czy często jest tak, że musisz posiadać daną postać, żeby mieć dostęp do wszystkich misji? Tak było w evencie z Hulkiem, tak jest teraz z heroic Juggernautem. Nie mam "grubego" Thora czyli już nie mam dostępu do końcowych misji, na szczęście udało mi się skompletować wczoraj okładki do MStorm i podnieść jej poziom bo inaczej to bym tam sobie w ogóle nie pograł. Posiadam bowiem tylko MStorm, MBW oraz AWolviego.

Edit: Kurcze w późniejszym etapie gry już nie ma takiego problemu z HP? Bo dla mnie 700-800 to niewyobrażalna suma icon_razz.gif
  • HP to zawsze problem. Sporo wydasz na miejsca w rosterze na nowe postaci. Potem, jak mierzysz wysoko, wydajesz 75-300HP per turniej, coby zająć dobrą lokatę i dostać ISO, trochę HP zwrotu i nowe okładki.

Ja się szarpnąłem na promocjach (in-game i na Steamie) i mam 40 miejsc w rosterze. A teraz jeszcze dokupiłem HP, coby Alliance zwiększyć.

Generalna zasada - o HP dbasz bardzo. Nie kupujesz okładek, bo i tak dostaniesz najczęściej Capitana lub Hawkeye. Nie marnujesz na tarcze, jeśli nie masz szans na top 5-10.

ISO z kolei idzie płynnie. jak nie kupujesz Boostów, to przyrost jest wystarczający (ja popełniłem ten błąd na początku i używałem boostów aż miło). Do tego warto cisnąć Lightning Rounds, tuż po odpaleniu. dostajesz kilka(rzadko naście) drużyn botów lvl1-20, na których trzepiesz sobie ISO (100-170 za mecz), do tego masz Progress Rewards warte w sumie 140+250= 390 ISO, do tego na koniec za udział dostajesz 70 ISO. Czyli za jakieś 20minut gry masz jakieś 1200-1800 ISO. I po dwóch godzinach, jak jest nowa runda, robisz repetę.
  • No nic ja jakby co jestem i dalej jestem chętny na dołączenie. Jeśli jest Commander to załatwimy to w 3 minuty. Odezwał się do mnie Wyndrowicz ale niestety nie mam GG. Jeśli dałoby się to załatwić po prostu przez forum to piszcie.
  • Wyndrowicz jak jestes to zalatwmy to... Ja sie dolacze
  • ok, to ja juz w teamie , moj nick bonzo908.
    prosze tylko o akceptacje i nadanie commandera zeby wykupic slot.
    Nastepny w kolejce do teamu to : Uto_piec

no to do boju icon_e_smile.gif
  • GumisK
    Wyndrowicz wyszedł, Piterss alias bonzo, nadałem ci rangę. Dokup slot i daj znać tutaj, powiadom Utopca, powtórzymy manewr.
  • ja gotów jestem