The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.
Comments
-
Emeryt wrote:Coś mnie wczoraj drgnęło i na bazowym koncie zacząłem TBTI. Jak się okazało, nie byłem jedynym z the scAvengers, który w tym czasie zaczął ten turniej. Ostatecznie jest nas w jednym brackecie czterech. Do tego jeden kolo z S.H.I.E.L.D i jeden z też dobrego teamu, który sobie w dobę dobił do ponad 1000. Ciężko widzę tę okładkę IW, a bardzo mi się marzyła. Zaraz zaczynam dalszy grind. Patch dobił do lvl100, więc może powalczyć.
Uch, to ból. Właściwie, przy takiej liczebności drużyny, wypadałoby się z tym liczyć i koordynować czasy wchodzenia do bracketów, my w X-Poles w sumie ani razu nie podjęliśmy tego tematu, choć nie przypominam sobie, żebyśmy tak niefartownie powpadali na siebie. Na naszą korzyść trochę przemawia fakt, że jesteśmy na bardzo różnych etapach rozwoju, i nawet jeśli przypadkiem gra zbracketuje mnie, powiedzmy, z Malcoranem, to celujemy w inne miejsca pod koniec. Mądry Polak po szkodzie, mówią0 -
Szkoda ze nie widzialem waszego topicu w zeszlym tygodniu zanim nie wszedlem do alliance.
Ale bardzo milo zobaczyc ze nasi reprezentuja godnie w grze i na forum.
Gram w sumie nie za dlugo bo troche ponad miesiac.
Zakochalem sie w tej gierce co prawdobodonie wkrotce bedzie grozic mi rozwodem
Moj IGN to Thesmok
Pozdrawiam
Adrian0 -
Dobrze sobie radziliśmy do tej pory i nie wiedzę powodu by coś zmieniać. Jak chłopaki mają ciśnienie na wbijanie do TOP10 to mnie tam na pewno nie spotkają bo mi się zwyczajnie nie chce.
Żeby nie było to skilla mam - dzisiaj bez odpalenia PQ zdobyłem 100 pukntów w frearless defenders (czy jak to tam się zwało) i zdobyłem kolejną nagrodę z drabinki Kto tak potrafi? HĘ ? Miotać w ledderze bez klikania?0 -
GumisK wrote:Na naszą korzyść trochę przemawia fakt, że jesteśmy na bardzo różnych etapach rozwoju, i nawet jeśli przypadkiem gra zbracketuje mnie, powiedzmy, z Malcoranem, to celujemy w inne miejsca pod koniec. Mądry Polak po szkodzie, mówią
Mówisz, że gdybyś był ze mną w drabince to byś sobie odpuścił bo wiesz, że nie masz ze mną szans? Całkiem rozsądna postawa A tak poważnie to aktualnie 541 punktów i 7 pozycja, na szczęście osiągnąłem już próg 600 i zdobyłem okładkę dla Wolviego czyli mogę sobie trochę odpuścić. Byle nie wypaść poza top50, top25 jest w zasięgu myślę, top10 to już niestety pewnie marzenie ściętej głowy. Tak czy siak dwie okładki dla nowego Captaina pomogą bardzo w Unstable ISO.
Teraz muszę się przyznać, nie oparłem się pokusie Wydałem 200 HP na token z Unstable ISO...dostałem zielonego Patcha.
Prawie bym zapomniał! Sir Gumisiu, melduję, że dostałem niebieską OBW (także z tokena ale już za 15k punktów w evencie) i podniosłem ją do niebotycznego 22 poziomu! Sugeruję także dodanie podtapiania dla szeregowego Dzordza, żeby mu się odechciało komentarzy jak powyżej!0 -
MejDej wrote:Nie wiedziałem, że sloty aż tyle kosztują ;] no cóż na chwile obecną mam trochę za mało HP, czyli 400. Teraz naprawdę zastanawiam się czy by nie wymienić troszkę gotówki na HP. Zwłaszcza że nie inwestowałem jeszcze nic w grę i grałem jako free to play, a MPQ jak żadna inna bawi na androidzie i wypadałoby jakoś podziękować wydawcy ;]
Jak uda mi się skombinować Hero Pointsy to się odezwę ;] (prawdopodobnie jakoś po weekendzie).
No ba. Gra naprawdę jest fajna i dobrze by było, żeby twórcy mieli trochę kasy na jedzenie i serwery, żeby mogła rozwijać się dalej. A sojusz to w tej chwili właściwie konieczność. Bardzo dużo się na tym zyskuje, tak, że te pieniądze się wkrótce zwrócą, a potem zaczną zarabiać w postaci okładek, HPków i ISO.0 -
Widzę, że w stronę naszego niedoszłego członka MejDeja posypały się seriami zapewnienia o tym jak dobrze zrobi, dołączając do nas. Może już wystarczy tego słodzenia, pograjmy trochę niedostępnych, bo pomyśli sobie, że jesteśmy w desperacji Bardziej serio, to jak się pospieszysz i uwiniesz ze skołowaniem kasy, i uda się cię przygarnąć przed zakończeniem turnieju Unstable Iso, to zostaniesz wzięty pod uwagę przy rozdzielaniu nagród (tak to działa, nie musisz być z nami od startu w turnieju, wystarczy że będziesz w drużynie w chwili jego zamknięcia), a do zgarnięcia jest świeżutki, prosto spod igły Human Torch.
Malcoran, jeżeli możesz sobie pozwolić na tarczę, to byłoby bardzo korzystnie zgrindować jeszcze The Best There Is dziś wieczorem, i ustawić shielda na noc dla zapewnienia jak najwyższej lokaty (turniej skończy się o szóstej rano). Ta rada nie jest właściwie skierowana tylko do ciebie, a do wszystkich którzy mają widoki na dobre miejsca w swoich drabinkach. Zajęcie mocnych lokat da nam okładki Kapitana, o którego przydatności ogółem możnaby dyskutować (ale definitywnie nie wolno go skreślać na wejściu, jak wielu forumowiczów pochopnie czyni), ma jednak jeden niezaprzeczalny atut - jest potężnie zboostowany w Unstable Iso, i wymagany w kluczowych misjach. Podpakowany do wyższych leveli będzie w tym evencie istnym masakratorem, i bardzo ułatwi nam finisz, a wiemy już, że tu mocna końcówka będzie na wagę złota. Toteż, okopując się na noc w górnych strefach laddera, dostajemy dwa w jednym - okładki nowej postaci, i spore ułatwienie w rozgrywkach w obecnym PvE. Gra warta świeczki, jeśli mnie zapytać.Dzordz wrote:Dobrze sobie radziliśmy do tej pory i nie wiedzę powodu by coś zmieniać. Jak chłopaki mają ciśnienie na wbijanie do TOP10 to mnie tam na pewno nie spotkają bo mi się zwyczajnie nie chce.
Żeby nie było to skilla mam - dzisiaj bez odpalenia PQ zdobyłem 100 pukntów w frearless defenders (czy jak to tam się zwało) i zdobyłem kolejną nagrodę z drabinki Kto tak potrafi? HĘ ? Miotać w ledderze bez klikania?
Mnie się nawet zdarzyło wystawić tank team w Lightning Roundzie, złożony z postaci circa 20 levelu, i ze zdumieniem obserwować, jak... wygrywa dwie walki. I weź tu tankuj, kurde bele.
Mocno mnie skonfundowało pierwsze zdanie twojej wypowiedzi, bo nie wiem do czego pijesz. Nie chcesz więcej osób w zespole? Jeśli tak, to jestem skrajnie przeciwnego zdania. Jeżeli zaś mówisz o mojej małej dyskusji z Emerytem o ustalaniu kolejności wejść do bracketów, to nie, nie wprowadzę takiej polityki u nas. Luźna rozgrywka polega na tym, że ma być, khe khe, luźna. Nie będziemy sobie zawracać głowy umawianiem się na konkretne godziny grania, zwłaszcza że, jak przypuszczam, większość z nas ma też na karku pewien szkopuł, zwany potocznie życiem, który koliduje z graniem. W istocie jednak, zgaduję tylko, co ci chodziło po głowie przy pisaniu, że nie ma powodu by coś zmieniać, jakbyś rozwinął tę myśl, byłbym wdzięczny. I na przyszłość zwalcz swą naturę umysłu ścisłego (by nie rzec: ściśniętego) i formułuj zdania trochę klarowniej, bo wprowadzimy przytomnie zaproponowany przez Malcorana element podtapiania0 -
Uważam, że ogromnym plusem tej ekipy jest to, że nie ma ciśnienia. Gramy kiedy chcemy i ile chcemy. I tak naprawdę wchodzenie w jeden bracket, w momencie gdy i tak większość z nas nie walczy o top5, w niczym nie przeszkadza. To ma być gra, a nie kalkulacja. Kalkulacje zostawcie sobie na odleglejszy termin.
U mnie w TBTI jakieś jaja. Excel zdjął tarczę i stracił już 214pktów, tym sposobem spadł na #2
Niestety moje konto w TBTI wziąć udziału nie może, bo nie mam żadnej okładki Logana. Za to w Unstable z dumą dodaję Wam ponad 15k pktów. A będzie więcej, bo w Essentials wciąż mam lvl circa 15 .0 -
Ja niestety w PvE nie powalczę tym razem. Mam levele ponad 200 i nie wyrabiam niestety, tak że słabo mi idzie.0
-
Aby uniknąć podtapiania w ciepłym jogurcie uszczegółouwiam... uszczegółowiam... uszczegółułowuję... dodaję, że chodziło mi o o dyskusję z Emerytem o ustaleniu kolejności bracketów.0
-
Drodzy X-Poles, znów zaroiło się wokół nas od krewkich graczy szukających sojuszu. MejDej jeszcze się nie odezwał w sprawie HP, a dziś rano otrzymałem PM od Przyczajonego Jeża (sic!), w którym pisze on, co następuje:przyczajonyJez wrote:siema.
chcialbym dołączyc do waszej drużyny, moimi osiagnieciami jest top 50 w kazdym kilkudniowym evencie.
mam 24 karty w rosterze z tego tylko 2 sa jednogwiazdkowe.
Jak macie jakies miejsce to chetnie przylącze sie, moj nick to przyczajonyJez
W odpowiedzi zasugerowałem mu wykupienie slotu, podobnie jak uczyniłem to z MejDejem, lecz kolegę gnębi kryzys i na razie na takie ekstrawagancje nie jest gotów. Pytanie do was brzmi, co robimy? Ma ktoś zebrane 1800 HP z którymi gorąco pragnie się rozstać (taaa...)? Zrzuta na slot? Czekamy aż Jeż się złamie i wyjdzie z przyczajenia, aby dokupić sobie miejsce? Panikujemy i udajemy że go nie znamy?0 -
Ja mam 110HP, które i tak trzymam na sloty w rosterze. Ale jeśli zrobicie zrzutę na paypal, to mogę dorzucić dychę lub dwie od siebie. Jakby większość tak zrobiła, to chyba spokojnie byśmy mogli wykupić max slotów (potrzebujemy zebrać 155zł). Nie jest to duża kwota od osoby, a zwróci się w nagrodach w ciągu góra dwóch miesięcy.
I gwoli ścisłości - jak zapełnimy te sloty, a pojawi się ktoś nowy, to ja lojalnie informuję, iż zrezygnuję ze swojego miejsca na rzecz nowej osoby. nowy sojusz znajdę pewnie bez problemu, a konto i tak mam for fun.*
*Moja Luba wczoraj:
"Daj mi telefon i włącz mi to takie co grałam ostatnio. To z mocami!"
Potem przy wyborze teamu, wskazując na MBW:
"Tą chcę! Tą z Avendżersów!"
Zdobyła Standard Token, więc Jej pokazałem jak go otworzyć. Po czym Ona znowu puk w ekran i 500 ISO w plecy0 -
Uważam że jesteśmy zbyt atrakcyjnym partnerem aby wykupować dla kogos slot w tym momencie. Mamy tylko 3 wolne miejsca.Poza tym jeśli wykupi ktoś slot dla siebie za ciężko uciułane hp badź zarobione pieniądze, będzie to gwarantem ze nie jest to ktoś kto wejdzie do sojuszu na tydzień i przestanie grac blokując miejsce komuś komu naprawdę zależy. Ewentualnie może poczekać aż pojawi sie miejsce w organiczny sposób( może r50 doda skarbiec )0
-
Pierwsze dwa głosy w dyskusji już padły, nie ukrywam, że osobiście skłaniam się ku stanowisku wyndrowicza. X-Poles to już poważny gracz na tej scenie, a nie panna na wydaniu. Wydaje mi się, że nie powinniśmy już zbyt mocno zabiegać o nowych członków, to gracze winni starać się o akces do nas. Emeryt ma jednak słuszność w stwierdzeniu, że gdyby większość z nas wyrażała wolę odpalenia, powiedzmy, 15 złotych przez PayPala, to dzięki samej naszej liczebności bez problemu zebralibyśmy kwotę niezbędną do rozbudowania sojuszu na maksa, więc nie odrzucam całkowicie takiego rozwiązania - tu jednak potrzebowałbym wyraźnej waszej zgody.Emeryt wrote:I gwoli ścisłości - jak zapełnimy te sloty, a pojawi się ktoś nowy, to ja lojalnie informuję, iż zrezygnuję ze swojego miejsca na rzecz nowej osoby.
Ani mi się waż, jak już się zdeklarowałeś, to siedzisz, i koniec śpiewki. Jesteś nie tylko naszym graczem, ale ważnym duchowym członkiem naszej społeczności, a zamiana ciebie na kogoś, kto potencjalnie nabije nam więcej punkcików stałaby w rażącej sprzeczności z naszą filozofią.Emeryt wrote:a konto i tak mam for fun
Jak my wszyscy.0 -
Tak tylko dodam, że dobicie do 20 graczy to plus dla nas wszystkich - dzięki temu mamy lepsze miejsce na turniejach (imho spokojnie wtedy powinniśmy wbić do top25, tam, gdzie nagrody nie są za top2-50) i wszyscy w długim terminie na tym skorzystamy.
Acz rozumiem też racje drugiej strony. Tylko że obawiam się, że jeśli zrobimy się pay for slot, to mało który Polak chętnie wysupła jakąś tam kwotę by do nas dołączyć. Polaki skąpe.0 -
Cóż, po wydaniu 200 HP na token nie mogę już wydawać HP. Mam 225 czyli 25 do kolejnego slota ale potem już cena zwiększa się do 300, a wolę mieć zawsze zapas jakby mi wpadło coś ciekawego. Nie mam już nawet kogo się pozbyć ze składu bowiem sprzedałem już **** Wolviego, a reszty nie zamierzam ruszać (nawet * czy bezużytecznej IW, za ciężko się napracowałem na nie, poza tym * turnieje jeszcze przez długi czas będą moją jedyną okazją, żeby powalczyć o naprawdę topowe lokaty). Ale chyba nie ma co się martwić na zapas, nawet po 11 godzinnej przerwie i paru atakach na mnie nie wypadłem poza top50. Gorsza sprawa, że zacząłem trafiać na ludzi takich jak Polarity ze SHIELD czy HailMary z Django, musieli ładnie "tankować" w LR...
Co do tych wygranych w LR Gumis to miałem tak samo, 2x15 Punisher oraz BP, i 3 wygrane...po prostu ktoś ucieka z walk, nie ma opcji, żeby przegrać z kimś takim. Swoją drogą uwielbiam LR, tyle ISO i tokenów idzie tam zarobić
Na koniec dodam, że wczoraj na dobranoc po raz kolejny nie oparłem się pokusie i zacząłem wydawać ISO na tokeny...5 okładką okazała się kolejna niebieska OBW0 -
lvl 169 Daken +lvl 169 Bullseye + lvl 169 Thug = łot da fak iz dis szit !!!
Argh! Rzekłem0 -
_M4ru_ wrote:lvl 169 Daken +lvl 169 Bullseye + lvl 169 Thug = łot da fak iz dis szit !!!
Argh! Rzekłem
Zestaw do zarąbania się na śmierć, o ile nie ma się pod ręką Spider-Mana albo Classic Magneto, którzy nie pozwolą przeciwnikom na ruch przez większość czasu. Zdarzają się takie kwiatki, misje do zaliczenia tylko bardzo konkretnym rosterem, albo furą boostów i łutem szczęścia. Skalowanie zaczyna doskwierać, też już miewam rywali w okolicach 170-190 levelu, na szczęście nie brak mi narzędzi aby ich tłuc, zwłaszcza zboostowany Patch czyni tu cuda.
A propos Logana, właśnie zakończyłem podejście do The Best There Is, zshieldowany na drugim miejscu, zakładam że rano będę wciąż w top 5. Całkiem zręcznie w tym evencie współpracował ze sobą team w składzie Spidey-Patch-Hulk, a teraz, mając Hulka na full okładkach, mogę spróbować poinwestować trochę w niego, zwłaszcza że mój main man, Punisher, jest już niemal wymaksowany. Mamy też nowy turniej, ze Steve'm Rogersem w roli frontmana, ale tu nagrody dla mnie są całkiem bezużyteczne, mam już wszystkie potrzebne okładki GSBW, a ją samą na przyzwoitym levelu, nie bardzo mam o co grać dla siebie. Odpuszczać jednak całkiem nie planuję, w końcu trzeba też coś ugrać dla was! Zaskakujący zwrot akcji nastąpił w Unstable Iso, misje nie odświeżyły się wieczorem, można przypuszczać, że na ostatnie dni turniej przechodzi z trybu 24-godzinnego na 36-godzinny, wtedy nowe misje byłyby dostępne jutro rano. Rozkład punktowy tego eventu niestety grubo obsysa, głównie liczyć się będzie ostatnie parę godzin. Ach, no i najważniejsze, w TBTI stoimy teraz drużynowo na 32-gim miejscu, świt prawdopodobnie zastanie nas ponownie w top 50, z czego niezmiernie się cieszę - szykujcie się na następną dostawę Złotych Kapitanów!
Wasz brak pozytywnego odzewu w temacie zbiórki na nowe sloty sugeruje, że nie chcecie podążać tą drogą. Niech tak będzie, zatem oficjalnie dołączamy do grona drużyn z opłatą za wejście. Jak na tym wyjdziemy, czas pokaże, zobaczymy czy MejDej faktycznie się zgłosi z kasą, to będzie pewien test naszej siły przyciągania0 -
Ciekaw jestem ilu z Was dołączyło do First Avengera w momencie, gdy tylko był dostępny. Bo po parudziesięciu minutach X-Poles miało jakieś kilkaset pktów już nabite i powoli spadało z pierwszego miejsca. Pewnie będziecie mieli w knut trudne brackety (widełki?), bo na początku dołącza dużo hardkorowców.0
-
Myślę że ogólnie większość z nas odpuści sobie nowy event z Captainem w roli głównej. Ja zamierzam wrócić do starego trybu grania, czyli dobić do 600 punktów po Thora i zapomnieć, ewentualnie specjalnie pouciekać, żeby spaść do top100.
Ja tam zrobiłem tylko 2 mecze w nowym evencie, nawet nie wiem kiedy się zaczął.
Powinniśmy się chyba też przyzwyczaić do bycia w top50, może poszerzą ogólnie miejsca to będziemy starać się o wyższe pozycje
A teraz wracam do wódki0 -
heh no mi sie udalo wbic top 5 ale to pewnie dlatego ze przebudzilem sie kurewsko najebany o godzinnie 3 i odjebalo mi odpalic lapa. Nie dalem rady zabralko nam 14 pkt czy cos kolo tego do top 50 ale juz mialem za twardych przeciwnikow do bicia zeby cos z tym zrobic(i tak wbilem ponad 180pkt).0
Categories
- All Categories
- 44.8K Marvel Puzzle Quest
- 1.5K MPQ News and Announcements
- 20.2K MPQ General Discussion
- 3K MPQ Tips and Guides
- 2K MPQ Character Discussion
- 171 MPQ Supports Discussion
- 2.5K MPQ Events, Tournaments, and Missions
- 2.8K MPQ Alliances
- 6.3K MPQ Suggestions and Feedback
- 6.2K MPQ Bugs and Technical Issues