The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.

1131416181931

Comments

• GumisK wrote:
    Emeryt, ciekaw jestem, jak ci się gra takimi ochłapami po przywyknięciu do zupełnie innego poziomu rozgrywki? Jasne, masz rare'y z drużynowych nagród, ale też przecież kompletnie okulawione, nie przygnębia cię powrót do tak gołych postaci? Sam chyba sobie nie wyobrażam zaczynania od nowa. A jakie właściwie poziomy wrażych niegodziwców spotyka w Unstable Iso ktoś z tak niskolevelowym rosterem?
    Poziomy - około 15. Tzn takie miałem w Essential. Innych nie ruszałem.

Gra mi się przyjemnie, chociaż jest dużo bardziej wymagająco. Walczę o okładki dla Storm, bo to jest best char ever. Poza tym plus jest taki, że jak Moja Luba się nudzi, to Jej włączam jakieś goon fight i mi zbiera ISO czy inne nagrody icon_twisted.gif - już wie, że jak się pasek z kolorem napełni na full, to trzeba odpalać.
  • GumisK
    GumisK Posts: 372 Mover and Shaker
    Emeryt wrote:
    Gra mi się przyjemnie, chociaż jest dużo bardziej wymagająco. Walczę o okładki dla Storm, bo to jest best char ever. Poza tym plus jest taki, że jak Moja Luba się nudzi, to Jej włączam jakieś goon fight i mi zbiera ISO czy inne nagrody icon_twisted.gif - już wie, że jak się pasek z kolorem napełni na full, to trzeba odpalać.

Gra na dwie ręce? Oszust! Może wobec tego powinniśmy do zespołu przyjąć twą wybrankę zamiast ciebie icon_mrgreen.gif
  • Emeryt wrote:
    Poza tym plus jest taki, że jak Moja Luba się nudzi, to Jej włączam jakieś goon fight i mi zbiera ISO czy inne nagrody icon_twisted.gif - już wie, że jak się pasek z kolorem napełni na full, to trzeba odpalać.

No ładnie wykorzystywanie taniej siły roboczej. Co będzie następne? Mali Chińczycy? icon_razz.gif
    Ja niestety muszę czekać aż dzieci podrosną...
    A co do Storm się zgadzam, jest niesamowita. Na pustyni potrafi kosmiczne komba wyciągać.
  • Całkiem dobrze mi idzie w Unstable. Mam 3 zboostowane postaci - Hulk, Rogers i CStorm, a gra daje mi łatwych przeciwników, bo mam roster lvl 10-20. Tak więc swoje do naszego miejsca dołożę. I mam spore szanse szanse zdobyć Torcha w indywidualnym rankingu. Jaja normalnie.

Btw. Jak tam prace nad logo? Bo nie wiem, czy zmniejszyć sobie to co jest, czy poczekać jeszcze.

Btw2. Nowe patch notes są bardzo obiecujące.
  • GumisK
    Ha, wygląda na to, że trochę strollowałeś grę wstąpieniem do X-Poles icon_e_wink.gif Gracz na tak samiusieńkim początku pewnie by się zdrowo namęczył z Unstable Iso, to nie jest event przewidziany i zaprojektowany dla całkiem zielonych. Tyle, że jak widać nie wzięto pod uwagę świeżego konta ze stałym dopływem trzygwiazdkowych postaci od swojego sojuszu. Faktycznie, niezłe jaja icon_razz.gif

O logo się nie wypowiem, całość projektu to autorski pomysł i dzieło Mikaela, wszelkie pytania do niego. Chętnie się zresztą przyłączę: dłubiesz coś jeszcze przy naszym logotypie, czy zostaje tak jak jest? Daj znać, co i jak jak znajdziesz chwilę. Tak czy inaczej, uważam że jest fajne i nawet w obecnej formie mi się podoba.

W temacie nadchodzącego patcha R50, w istocie bardzo ciekawe wieści. Wzięto pod uwagę sporo przewijających się na forach próśb, dużo nowych funkcjonalności będzie dotyczyło sojuszów, czyli mamy na co czekać. Ciekaw jestem, jak w praktyce zaimplementowany zostanie chat wewnątrz aplikacji, ale moim zdaniem zmianą o największym wpływie może się okazać ujawnienie wyników zdobywanych w turniejach przez poszczególnych członków sojuszu. Jak ktoś trzeźwo zauważył, niektóre sojusze mogą nie przetrwać tej próby, zwłaszcza będzie się to tyczyć tych przypadkowych zbiorowisk graczy, anonimowych dla siebie, zatem nie połączonych żadnymi emocjami ani sentymentem. Masowe usuwanie graczy o niskich wskaźnikach zapewne całkiem rozreguluje funkcjonowanie niektórych zespołów. Podkreślam, że jestem za wprowadzeniem tej funkcji, może być pożytecznym narzędziem dla wychwytywania kont, które nie są odwiedzane od dawna (gracz zrezygnował, nie informując o tym nikogo - może się tak zdarzyć), połączone z wynikami trofea będą fajnie napędzać wewnętrzną rywalizację w zespołach, będzie można się nawzajem dopingować do lepszej gry, etc. Rywalizacja jest dobra, generuje dodatkową motywację, ale musi być zdrowa. Nie wyobrażam sobie tylko u nas jednego: nagonki na graczy, którzy w jakimś turnieju (lub nawet kilku) wypadną słabiej. Jesteśmy jednym organizmem, nie wolno nam buntować się przeciwko sobie nawzajem. Przy ewentualnych wrzutach w stylu "Ty zdobyłeś dla nas tylko X punktów, a ja Y, a Y>X ! Na co nam taki darmozjad w teamie!" znakomita atmosfera, która u nas panuje, ulegnie zakwaszeniu w przeciągu nanosekundy. Przekonałem się już, że rozumni z was ludzie, a jako zespół funkcjonujecie przefajowsko, lecz lojalnie uprzedzam tych z gorętszymi głowami: wszelkie przejawy gnojenia graczy z najniższymi rezultatami będę bezwzględnie tępił poprzez wyrzucanie z zespołu. Wiem, że tyrańskie groźby, do jakich właśnie sięgam, nie należą do najfajniejszych zachowań, i wierzę głęboko, że pozostaną one tylko w sferze gróźb, bo nigdy nie dacie mi powodu do choćby rozważenia ich realizacji. Jak was najdzie chęć, żeby się na kimś wyładować, to weźcie parę metrów rozbiegu, strzelcie baranka w ścianę, a po odzyskaniu przytomności już wam przejdzie icon_e_biggrin.gif
  • _M4ru_
    _M4ru_ Posts: 91 Match Maker
    GumisK wrote:
    Tak czy inaczej, uważam że jest fajne i nawet w obecnej formie mi się podoba.

A może by tak to X-Poles zrobić dwukolorowe, w barwach narodowych? U nas czerwone się źle kojarzy icon_e_wink.gif Albo jeszcze X zrobić większe i takie bardziej drapieżne - takie nawiązanie do X-Men? icon_e_geek.gif A poza tym, jak sobie dodać takie cuś do podpisu? icon_redface.gif
  • GumisK
    Wstaw sobie w podpis to:
    [url=http://www.d3pforums.com/viewtopic.php?f=16&t=4739][img]https://lh4.googleusercontent.com/-FaOD_ORI10E/UzMthBY1zTI/AAAAAAAAAOs/I2Knv8v0LwA/w135-h36-no/X-P.gi[/img][/url]

Zanim dołączyłeś do nas, sugestia o biało-czerwonej wersji tego napisu już padła, spóźniłeś się icon_cool.gif A nawiązanie do X-Men? Już sama ta nazwa ma w założeniu kojarzyć się komiksowo, mianowicie z X-Force. X-Force : X-Poles. Że się rymuje. Ten tego. Chyba jednak nie jest to tak wyraźne, jak mnie się zdawało. icon_redface.gif
  • _M4ru_
    GumisK wrote:
    Zanim dołączyłeś do nas, sugestia o biało-czerwonej wersji tego napisu już padła, spóźniłeś się icon_cool.gif A nawiązanie do X-Men? Już sama ta nazwa ma w założeniu kojarzyć się komiksowo, mianowicie z X-Force. X-Force : X-Poles. Że się rymuje. Ten tego. Chyba jednak nie jest to tak wyraźne, jak mnie się zdawało. icon_redface.gif

Ale, że jak... co... upadła? icon_e_surprised.gif Się barwy narodowe nie podobały? Nazwiska! icon_twisted.gif
    A z tym X to wiem, że to od x-menów, chodziło mi raczej żeby się graficznie odróżniał od reszty napisu - może jakis taki metaliczny kolor huh? huh? Że niby szpony Wolverina huh? huh? icon_e_biggrin.gif
  • GumisK
    _M4ru_ wrote:
    Ale, że jak... co... upadła? icon_e_surprised.gif Się barwy narodowe nie podobały? Nazwiska! icon_twisted.gif

Spocznij, żołnierzu, na ramię broń, nie ma do kogo strzelać. Nie UPADŁA, tylko PADŁA taka sugestia, Mikael zaproponował, że stworzy alternatywną wersję logo, i przepadł jak kamień w wodę icon_e_wink.gif Chyba się chłopak przejął, albo produkuje coś tak olśniewającego, że jak będzie gotowe, to łoskot naszych upadających szczęk będzie słyszalny w Nowej Zelandii.
  • _M4ru_
    Aha! Uff! icon_e_biggrin.gif Źle przeczytałem, ale tak to jest jak się gra i śledzi forum jednocześnie.
  • Moim zdaniem ważniejsza od punktacji jest komunikacja jeśli chodzi o bycie w sojuszu. W końcu chyba to powinno przyciągać do sojuszu, a dodatkowe nagrody to tylko taki bonus icon_e_wink.gif Nowe funkcje po patchu powinny w tym jeszcze bardziej pomóc, chyba każdy stwierdzi, że wyglądają obiecująco.

Co do Unstable ISO wygląda na to, że będzie trzeba grać na 2 godziny przed końcem eventu, żeby wykorzystać rubberbanding na maksa albo można się pożegnać z czołowymi lokatami biorąc pod uwagę minimalne różnice w punktacji.

W pvp z Wolverin'ami wygląda to dziwnie jak dla mnie, praktycznie tylko jeden punkt jest dla mnie otwarty i nie mogę nawet odpowiadać na ataki jeśli się pokażą w innych. Ale za to BruceLee jest u mnie w drabince, jest dodatkowa motywacja icon_razz.gif

PS. Nie słuchajcie gładkich wypowiedzi naszego lidera, piękne słówka to tylko na pokaz a mnie męczył PM, żebym ciągnął roster! icon_razz.gif Myślicie, że dlaczego Emeryt zaczął tak szarpać, pewnie jemu też groził icon_lol.gif
  • Malcoran wrote:
    PS. Nie słuchajcie gładkich wypowiedzi naszego lidera, piękne słówka to tylko na pokaz a mnie męczył PM, żebym ciągnął roster! icon_razz.gif Myślicie, że dlaczego Emeryt zaczął tak szarpać, pewnie jemu też groził icon_lol.gif
    Potwierdzam. Cytując Gumisia:
    Jak mi kurwa nie będziesz miał 10 postaci w tydzień i przynajmniej 25 okładek (w sumie - patrz, jakim jestem dobrym Gumisiem!), do tego przynajmniej trio 3* i ze dwa 2*, to poważnie zastanowię się nad Twoją obecnością u nas, dziadu jeden.

Tak więc Panie Prezesie, melduję wykonanie zadania. Udało się w 5 dni. I zgodnie z zaleceniem sprzedałem tego Hawkeye'a, ale wraz z nim miałem idealnie 10 postaci.
  • Malcoran wrote:
    Co do Unstable ISO wygląda na to, że będzie trzeba grać na 2 godziny przed końcem eventu, żeby wykorzystać rubberbanding na maksa albo można się pożegnać z czołowymi lokatami biorąc pod uwagę minimalne różnice w punktacji.

W pvp z Wolverin'ami wygląda to dziwnie jak dla mnie, praktycznie tylko jeden punkt jest dla mnie otwarty i nie mogę nawet odpowiadać na ataki jeśli się pokażą w innych. Ale za to BruceLee jest u mnie w drabince, jest dodatkowa motywacja icon_razz.gif

Obstawiam, że ostatnia tura eventu będzie zdecydowanie lepiej punktowana, ponieważ o wynikach choćby zbliżonych do 100k jeżeli nic się nie zmieni można tylko pomarzyć (2/7 dni za nami, a nikt nawet 20k nie osiągnął). Developerzy muszą coś zmienić, aby nagrody z górnej części drabinki były osiągalne.
    Ja nawet nie wiedziałem, że kolega jest w mojej drabince. Będę zwracał większą uwagę kogo biję icon_e_wink.gif Z mojej strony - zero napinki - nie zanierzam z Tobą rywalizować - chcę się po prostu załapać do Top25 (nie używam osłon).

P.S. Jeżeli będę czyścił przed 18 misje, to czy będzie miało to wpływ na to ile punktów na starcie będą miały nowe misje, które pojawią się o 18?
  • GumisK
    Emeryt wrote:
    Malcoran wrote:
    Potwierdzam. Cytując Gumisia:
    Jak mi kurwa nie będziesz miał 10 postaci w tydzień i przynajmniej 25 okładek (w sumie - patrz, jakim jestem dobrym Gumisiem!), do tego przynajmniej trio 3* i ze dwa 2*, to poważnie zastanowię się nad Twoją obecnością u nas, dziadu jeden.

Tak więc Panie Prezesie, melduję wykonanie zadania. Udało się w 5 dni. I zgodnie z zaleceniem sprzedałem tego Hawkeye'a, ale wraz z nim miałem idealnie 10 postaci.

Argh, wy matoły, i całą miłą otoczkę diabli wzięli przez waszą paplaninę! Dobrze chociaż, że Emeryt pominął końcową część PMa ode mnie, tą z palnikiem acetylenowym, spirytusem i parką chomików, mogłaby odstraszyć przyszłych rekrutów. Zresztą, nie gderać mi tutaj, wy i tak macie życie jak w Madrycie, u Dżordża co drugi dzień zjawiam się osobiście, by przypalić mu stopy za to, że jeszcze nie wymaksował OBW. Ostatnio próg bólu został chyba wreszcie przekroczony, bo podskoczyła z poziomu 45 na 61, ale wciąż do celu daleko. Rządy silnej ręki jak widać przynoszą efekty, popatrzcie tylko na nasze wyniki! Dokręcę wam śrubę jeszcze trochę i nawet S.H.I.E.L.D nam nie podskoczą! icon_evil.gif
    BruceLee wrote:
    Obstawiam, że ostatnia tura eventu będzie zdecydowanie lepiej punktowana, ponieważ o wynikach choćby zbliżonych do 100k jeżeli nic się nie zmieni można tylko pomarzyć

Przypuszczalnie każda nowa partia misji będzie przynosiła więcej punktów od poprzedniej, co wymusi silne parcie na finiszu. Już nieraz zdarzał się taki przebieg turniejów PvE, że punktowo najbogatsza była ostatnia doba.
    BruceLee wrote:
    P.S. Jeżeli będę czyścił przed 18 misje, to czy będzie miało to wpływ na to ile punktów na starcie będą miały nowe misje, które pojawią się o 18?

Niestety tak, lepiej nie ciułać punkcików na godzinę czy dwie przed odświeżeniem planszy.
  • GumisK wrote:
    BruceLee wrote:

Niestety tak, lepiej nie ciułać punkcików na godzinę czy dwie przed odświeżeniem planszy.

Eee? Nowe misje zaczynają się z 100% punktów, jedyne co tracisz to rubberbanding? Czy też się mylę?
  • GumisK
    Malcoran wrote:
    GumisK wrote:
    BruceLee wrote:

Eee? Nowe misje zaczynają się z 100% punktów, jedyne co tracisz to rubberbanding? Czy też się mylę?

Właśnie to miałem na myśli, skróty myślowe prowadzą do nieporozumień. Czyli szerzej: nowe misje startują na świeżo, nie liczą zużytych podejść do stanu przed odświeżeniem. Dobrze jednak jest odczekać trochę przed ich pojawieniem się, aby dać gumie się naciągnąć i przy wyczyszczeniu planszy po odświeżeniu skosić dużą sumę dzięki stuprocentowemu zestackowaniu punktów wraz z mnożnikiem od rubberbandingu. Tak przynajmniej jest w moim przypadku, gdyż zwykle gram na dwa podejścia dziennie - rano i pod wieczór.
  • Chciałem zapytać czy planujecie rozszerzyć dalej sojusz, gdyż byłbym zainteresowany dołączeniem.

Staram się grać codziennie i osiągać w turniejach pvp 400-500 pkt. Głownie gram po pracy czyli po 16, czasem w autobusie pracowniczym jak nie mam nic lepszego do roboty.
    Ze swojej strony mogę wnieść następujących bohaterów:
    1* wymaksowani IM35, MBW, mStorm i Venom
    2* wymaksowani Ares, Thor, OBW, aWolvie, Daken; cStorm na 78 i Captain na 50
    3* wszyscy bohaterowie (między 1-3 okładek) oprócz człowieka pochodni i kapitana, niestety sensowne ilości okładek mam tylko na Punisherze (6) i IM40 (7)
  • GumisK
    MejDej wrote:
    Chciałem zapytać czy planujecie rozszerzyć dalej sojusz, gdyż byłbym zainteresowany dołączeniem

Czy planujemy rozszerzenie? Jasne, że tak, skoro w relatywnie krótkim czasie zebrało się nas siedemnastu, to docelowo ma być dwudziestu, nie ma co spoczywać na laurach. Właściwe pytanie brzmi: czy mamy na to środki? Koniec końców, mało kto ma odłożone 1800 HP. Ja nie mam, za innych odpowiadać nie mogę. Jeżeli jesteś gotów zapłacić za swój slot, to możemy cię zaokrętować nawet dziś, ale tę decyzję pozostawiam tobie. Dodam tylko nieskromnie, że to opłacalna inwestycja - łapiemy się wysoko w turniejach (listę naszych wyników znajdziesz na pierwszej stronie tego wątku), więc w krótkim czasie zarobisz z nami dużo rzadkich okładek, a przy tym furę ISO i niemało HP. Jeśli nie masz możliwości kupienia slota, to przeprowadzimy burzę mózgów, żeby ustalić, co z tobą począć.
  • Nie wiedziałem, że sloty aż tyle kosztują ;] no cóż na chwile obecną mam trochę za mało HP, czyli 400. Teraz naprawdę zastanawiam się czy by nie wymienić troszkę gotówki na HP. Zwłaszcza że nie inwestowałem jeszcze nic w grę i grałem jako free to play, a MPQ jak żadna inna bawi na androidzie i wypadałoby jakoś podziękować wydawcy ;]

Jak uda mi się skombinować Hero Pointsy to się odezwę ;] (prawdopodobnie jakoś po weekendzie).
  • MejDej wrote:
    Nie wiedziałem, że sloty aż tyle kosztują ;] no cóż na chwile obecną mam trochę za mało HP, czyli 400. Teraz naprawdę zastanawiam się czy by nie wymienić troszkę gotówki na HP. Zwłaszcza że nie inwestowałem jeszcze nic w grę i grałem jako free to play, a MPQ jak żadna inna bawi na androidzie i wypadałoby jakoś podziękować wydawcy ;]

Jak uda mi się skombinować Hero Pointsy to się odezwę ;] (prawdopodobnie jakoś po weekendzie).
    Rozważ 2900 HP za 60złociszy w takim razie. Zostanie Ci akurat 1100 na zaczęcie zabawy z tarczami w turniejach, co będzie się przekładać na wyniki. A przyrost ISO i HP dzięki obecności w teamie jest dużo większy. Wiem po sobie icon_e_wink.gif

--

Coś mnie wczoraj drgnęło i na bazowym koncie zacząłem TBTI. Jak się okazało, nie byłem jedynym z the scAvengers, który w tym czasie zaczął ten turniej. Ostatecznie jest nas w jednym brackecie czterech. Do tego jeden kolo z S.H.I.E.L.D i jeden z też dobrego teamu, który sobie w dobę dobił do ponad 1000. Ciężko widzę tę okładkę IW, a bardzo mi się marzyła. Zaraz zaczynam dalszy grind. Patch dobił do lvl100, więc może powalczyć.