The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.
Comments
-
Moich scAvengers posrało.
Mamy drugie miejsce w rankingu generalnym.
Drugie w Normal.
Pierwsze w Hard.
Naprzemiennie z DjangoUnbuffed. A biorąc pod uwagę, że nagrody są za top2 takie same, a i z Django się kumplujemy, to wychodzi, że wspólnie zgarnęliśmy co najlepsze.0 -
Uch, to było męczące. Końcówka Symulatora okazała się dla mnie sprintem, bo miałem czas pograć raptem od 17.30. W pół godziny trudno zdziałać cuda, ale korzystając z mocno naciągniętej gumy, wiader boostów i wściekłych ataków przy użyciu samych pakernych kosiorów, zadających ilości obrażeń jak z sennego koszmaru (Ares, Punisher, Patch, GSBW, Magneto, właściwie bez postaci z supportu), udało mi się wyczyścić w ekspresowym tempie jeszcze parę misji przed ogłoszeniem zamknięcia turnieju. Nie zdołałem wprawdzie dobić do granicy 250 tysięcy punktów, zabrakło trochę czasu, mimo to mam satysfakcję z rozegranego eventu. Top 50 w generalce nie jest wszak powodem do wstydu, w ostatniej rundzie rzutem na taśmę załapałem się do top 50 trybu Hard, w Easy w top 75. Najmocniejsze uderzenie tego dnia to jednak, bez cienia wątpliwości, nasz finisz w top 100 rankingu drużynowego! Zdaje się, że kończyliśmy gdzieś w okolicach 85 miejsca, serwery wciąż mają czkawkę, nie spłynął do mnie jeszcze komplet nagród (jak do wielu innych uczestników turnieju, nie ma się na razie czym martwić), ale już mogę wam złożyć moje najszczersze wyrazy uznania. To, czego dokonaliśmy razem, to przeogromny skok, dziękuję każdemu z was z osobna za wszystko, czego doświadczyliśmy wspólnie przez te ostatnie dziesięć dni: wzorową współpracę, fantastyczną atmosferę na naszym forum, wspieranie innych członków klanu jak i działania na jego rzecz: logo Mikaela, hojne datki na rozwój, ściąganie ludzi do drużyny, długo by wymieniać. Jesteśmy już pełnokrwistym zespołem, z prawdziwego zdarzenia, nie ma co do tego sporu; teraz, może być tylko lepiej. Wykorzystajmy posymulatorową ciszę na odpoczynek i zebranie sił, i zaorajmy razem Fearless Defenders, aby podkreślić, że nasze dotychczasowe osiągnięcia nie były przypadkowe, fartowne czy niezasłużone. Chętnie poczytam też o waszych wrażeniach i refleksjach po zakończeniu pierwszego sojuszowego PvE - jak wam się podobało, plusy, minusy, wnioski?
Emeryt, wy jesteście zwyczajnie kopnięci w czajnik, z tobą włącznie Gratuluję tobie i twoim ziomkom, chyba nikt z was nie zakładał tak wybuchowego zakończenia, tym większa musi być z tego frajda. Sam nie wiem, czy powinienem się cieszyć, czy martwić, że mam takiego freaka w drużynie0 -
prezenty zostaly rozdane :> 3 komiksy Steva Rogersa napewno sie przydadza w nadchodzacym evencie :> Symulator zakonczony tuz za top 10 ale to wina dwóch brakujacych postaci (Black Panther i Thor).
- dziekujemy Emeryt za 2 nowe sloty
- witamy nowych czlonków w sojuszu
CZAS NA PVP :>0 -
Ja jestem bardzo zadowolony. Skończyłem w top 50 a sojusz w top 100. Naprawdę ładnie nam poszło.
Teraz PvP. Okładki Hulka na pewno się przydadzą każdemu, więc do boju0 -
Może byście się tak uspokoili, dlaczego jesteśmy na 1 miejscu aktualnie? Widzę, że niektórym długi pve event nie wystarczył
Tak swoją drogą to nie ma co szarżować tak wcześnie według mnie (no chyba, że stać Was na tarcze) bo ludzie mało punktów mają jeszcze i sporo tracisz, gdy Cię atakują. Ja dobiłem do 300 po tokena (standardowo dostałem Captaina, bez kitu gdybym trzymał go to bym miał go dawno wymaksowanego w okładkach) i jestem 20. Jutro dobić do 600 po zieloną CStorm i pewnie uda się spokojnie skończyć w top50.0 -
Też się pochwalę przekroczeniem 250k w Symulatorze, doszedłem do około 264k - niestety nie skończyłem w pierwszej dziesiątce, przez godziny pracy i zawalenie niedzieli (minąłem kilka odświeżeń i potem nie mogłem efektywnie podzielić końcówki eventu). Do soboty utrzymywałem się w top5... Ale w pięćdziesiątkach się zmieściłem, dużo nagród dostałem, nie narzekam.
I tutaj koniec chwalenia się, za to podziękowania - dzięki wszystkim razem i każdemu z osobna Bez współpracy takich efektów by nie było.
Czekam teraz na kolejny event, tutaj rozwinąłem Aresa z 56 na 85, Thora z około 40 na 100, kilka lvl Hooda - to był dobry event
Co do obecnego pvp, to zdziwiłem się pociskiem i pierwszym miejscem - ale jednak to miły widok, może warto się przyzwyczajać:D
Ostatni dzień miesiąca za mną, ostatni dzień Symulatora za mną, czas na odpoczynek. Dobranoc!
PS: Będę wdzięczny za cynk jak zrobić obrazek z linkiem w sygnaturze0 -
-
Ja niestety nie wyłapałem wolnego czasu by pograć i na sam koniec przepadła mi niedziela i poniedziałek Niestety spadłem na 150 miejsce i wyłapałem jedną okładkę OBW mniej niż zakładałem grrrr.
Co do samego eventu to jego długość jest przekretyńska. Nie wiem czy będzie mi się chciało następnym razem tak długo cisnąć, skoro wystarczy jeden dzień out, by zawalić dobre miejsce (top50).
Co do tego, że jest nas 17... to jeszcze do mnie nie dotarło o_O. Witamy, witamy
P.S. Zastrzegam sobie wyłączne prawo do wyzywania ludzi od buców, nolife'ów i płodów rolnych. Bo tak. No offence0 -
Oo zielony xfroce z tokena **0
-
Tak, też nie jestem fanem dziesięciodniowych turniejów, ostatnie dni to już dla mnie harówa. Na szczęście zapowiadana powtórka eventu Unstable Iso, która wystartuje dziś wieczorem, jest obliczona na sześć dni, taka długość mi pasuje. Przyznaję szczerze, że grałbym znacznie mniej, gdyby nie X-Poles. Świadomość, że można coś ugrać dla drużyny, pomóc innym wyrobić dobry rezultat, jest dla mnie niesłychanie motywująca, a do tego jest jeszcze nasze forum, niezmiennie tętniące życiem, teraz, gdy jest nas już tyle, tym bardziej będzie tu z kim porozmawiać i co poczytać. To wszystko sprawia, że mi się chce, wyzwala dodatkowe pokłady energii do grania. Kto wie, czy w ogóle jeszcze miałbym zapał grać, gdyby nie nasza organizacja i poczucie odpowiedzialności za nią? W końcu młócę już bardzo długo, od samego startu gry na Androidzie, większość turniejów to już dla mnie powtórki, mam wszystkie postacie jakie bym chciał, zapewne chęć do grania malałaby przez zwykłą powtarzalność i monotonię, które dzięki wam nie doskwierają już tak mocno. Mam zatem nadzieję, że i w Unstable Iso zawarta będzie drabinka drużynowa, wspólne granie niezmiennie mnie kręci. Do tego znowu wystartują Lightning Roundy, idealne do farmienia Iso, a szykuje się również PvP z Wolverinem w roli głównej, Patch będzie miał okazję się wykazać.
Dżordż, zastrzegam sobie prawo do ignorowania twoich zastrzeżeń. Ja tu rządzę, to mogę
warevaq, niezły fart, może warto dzisiaj kupon Lotka puścić? Zielony X-Force jest też do wyjęcia z Daily Rewards, na dniu 149, więc i tak byś się doczekał0 -
Witam witam.
Dawno tu nie zagladalem ,wiec witam nowych graczy!! 17!!
Czy juz na stale zabrali 50HP za 500 zdobytych pkt ? Bo widze ISO teraz...0 -
Wygląda, że taka jest zakładana struktura nagród dla turniejów z drabinką drużynową - te eventy PvP, w których był też Alliance ranking, niejako "za karę" miały też usuniętą nagrodę 50 HP przy przekroczeniu 500 punktów (jest teraz na pułapie 900).0
-
GumisK wrote:Na szczęście zapowiadana powtórka eventu Unstable Iso, która wystartuje dziś wieczorem, jest obliczona na sześć dni, taka długość mi pasuje.
A miało być tak pięknie... Nowy rozdział, nowe postacie... Ehh... Teraz już nie tylko "lazy" okładki, ale i "lazy" eventy... Smuteks.0 -
Tak, niestety będziemy mieć już czwartego ! Wolverina .... a pomyśleć, że w świecie Marvela jest tylu innych bohaterów. Tu nawet nie trzeba szukać w komiksach. Wystarczyłoby obejrzeć hollywoodzkie ekranizacje różnych Spiderman'ów, X-man'ów, Fantastyczne czwórki itd.
W wiecie jaki byłby dla mnie idealny bonus? Kolejny wolny slot do danego starcia. Bonus wybierany z poziomu apteczki. To byłyby dopiero fajne starcia 4/3, 5/3, czy 6/30 -
Zaraz mnie coś trafi, drugi raz gdy robię ostatnią walkę, żeby dobić do 600 punktów AI dostaje niesamowite kaskady i przegrywam. Jakby mi się śmiał w twarz "nie dostaniesz tej zielonej CStorm i chuj"
Edit: Wreszcie...w dodatku dostałem jej niebieską z pve eventu i mogę ją podnieść do 69, gdy tylko zdobędę ISO.
Do "starszych panów", jak wygląda ten nowy event? Całkiem nowe misje co 24 godziny czyli najlepiej zrobić je wieczorem przed snem i tuż przed resetem o 17?
Edit2: Dodam jeszcze, że skalowanie wygląda dla mnie normalnie, przeciwnicy są wręcz dość słabi. Jugg z Venomem 49 lvl, najwyższe poziomy to 70 w misji z Maggia Donem.0 -
@Bruce Lee, m4ru: Podzielam waszą ochotę na więcej innowacyjności, a mniej powtarzanych schematów. Nowa zawartość to gwarantowana metoda, aby mnie zainteresować i utrzymać moją motywację na wysokim poziomie, jakakolwiek ta zawartość by nie była: nowy format turnieju, nieznany wcześniej fragment fabuły, dodatkowi bohaterowie, czy choćby dodanie zdolności obecnym - to wszystko działa na mnie jak magnes. Ostatnio nowości było stosunkowo niewiele, warto jednak czytać, co ma do powiedzenia IceIX, nasz forumowy łącznik z developerami. A pisze ciekawe rzeczy! Po pierwsze, zapowiada wyhamowanie ze złotymi postaciami. "Przedruki" Thora, Kapitana Ameryki i Dakena, jak się okazuje, zostały zaprojektowane jednocześnie, jako trzy postacie naraz, nie stopniowo (tu złośliwostka się nasuwa, że i tak nadmiernie się nie napracowali). W krótkim odstępie czasu wpuszczono je więc do gry wszystkie, teraz plany są szerzej zakrojone. IceIX, mając wgląd w przyszłych nowych bohaterów, stwierdził, iż Goldów jest tam zdecydowanie mniej niż nowych projektów; pierwszy dowód tego mamy dzisiaj, długo oczekiwany przez fanów Fantastycznej Czwórki Human Torch jest już do wygrania (będzie nasz!). Po drugie, gotowy jest już epizod 4.5, czyli będziemy mieli nowe PvE z dalszym odcinkiem fabuły, przypuszczalnie nową nagrodą do zdobycia (czy będzie to wzmiankowany wcześniej nowy czterogwiazdkowiec?), co będzie przyjemną odskocznią po serii powtórzonych instancji - dla mnie, Puzzle Questującego "od zawsze", prawie wszystko co się działo w minionym miesiącu to odgrzewane dania. Zachęcam was, notabene, do oddania głosów tutaj: KLIK - w tym temacie przeprowadzane jest głosowanie na osiem Marvelowskich postaci, które chcielibyście zobaczyć w grze. To oddolna inicjatywa, może nie mieć żadnego przełożenia na grę, ale wiemy z doświadczenia, że developerzy czytają to forum, i czasem nawet biorą pod rozwagę oczekiwania graczy. Smuteks? Nie, raczej luziks, jest na co czekać
Malcoran: Ta gra bywa złośliwa aż do przesady, wbijając szpile w te miejsca, gdzie boli najbardziej. Taki już jej urok, trzeba mieć lekkie skłonności masochistyczne aby w niej uczestniczyć
No, a teraz idę tłuc nowy event, ciekawym, z czym przyjdzie się zmierzyć.0 -
Wow już podskoczyli do 110 poziomu, gdyby nie szczęśliwe "L" na początku chyba bym im nie dał rady. Widzę, że nie ma na co czekać i trzeba czyścić póki poziomy są dla mnie normalne .0
-
Skalowanie czas zacząć... Zobaczymy rano gdzie się ono zatrzyma. Oby z nim nie przesadzili, bo znowu nikt nie osiągnie nagrody za najwyższy szczebel z drabiny z nagrodami.0
-
Poziomy zawierają prawie same goony - ludzie tłuką ich szybko i bezboleśnie, a potem grindują do zera. Skalowanie będzie, przynajmniej na początku, rosło niemożebnie szybko. W kwestiach konstrukcji eventu, czasów odświeżania, nowych misji - jak zwykle, nic nie wiadomo, trzeba poczekać na wnioski do jutra. Pierwsza odsłona Unstable Iso była już tak dawno, że ledwie ją pamiętam. Plansza na pewno byla jedna, i co jakiś czas, chyba 24 godziny, pojawiały się na niej nowe misje. Pewnie tak będzie i tym razem, ale nic nie mogę zagwarantować.0
-
Ja przyjmę strategię "light" (przynajmniej na razie) i wykonam tylko jedno przejście po wszystkich węzłach na dzień, zobaczymy co to da. Na razie dało mi to 3478 pkt. i 23 miejsce. Ciekawe na jak długo Skalowanie na razie też mam "light" - najwyższe w Venezuela Showdown 3x lvl 110, pozostałe w przedziale 45-80.0
Categories
- All Categories
- 44.8K Marvel Puzzle Quest
- 1.5K MPQ News and Announcements
- 20.2K MPQ General Discussion
- 3K MPQ Tips and Guides
- 2K MPQ Character Discussion
- 171 MPQ Supports Discussion
- 2.5K MPQ Events, Tournaments, and Missions
- 2.8K MPQ Alliances
- 6.3K MPQ Suggestions and Feedback
- 6.2K MPQ Bugs and Technical Issues