The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.

191012141531

Comments

• Damn i didnt see that coming icon_e_biggrin.gif wypije wtakim razie jeszcze jednego drina icon_twisted.gif
  • _M4ru_ wrote:
    Hmm, zjadło mi posta? No to jeszcze raz

Witam wszystkich juzerów;) A teraz ciśniemy Panowie, ciśniemy! icon_twisted.gif
    Dzień dobry
    Ps TY nowy nie naciskaj teraz mam relax icon_e_smile.gif:)
  • Unknown
    edited March 2014
    Czując się wywołany do tablicy:

1. W the scAvengers nikogo nie ciśniemy na wynik ani nie będziemy wyrzucać jak nie zdobędzie określonego pułapu. Zresztą, mamy jednego rodzynka - Sugarman - który ma średni roster, a radzi sobie jak może i walczy. I niejako dzięki temu, że jest u nas, jego rozwój jest dużo szybszy. I tak jak mówię - nikogo nie ciśniemy. Chłopaki sami wiedzą co robić icon_e_smile.gif

2. Co do wstawania o 3 nad ranem - bardzo gorąco Was namawiam - NIE RÓBCIE TEGO. serio. chyba, że mieszkacie sami i możecie sobie na to pozwolić. ja czuję swego rodzaju obowiązek, będąc założycielem scAvengers - po prostu nie mogę zostawiać roboty innym. grajcie sobie lajtowo, i tak wyniki macie więcej niż dobre. i tak to powinno wyglądać - granie dla relaksu a przy okazji profity. icon_e_smile.gif

EDIT: Dodane emotikony, coby to nie wyglądało jak jakiś foch lub post bardzo na serio.
  • _M4ru_
    _M4ru_ Posts: 91 Match Maker
    Żartuję przecież. Wstawanie rano żeby zdobyć jakąś okładkę wymaga skierowania do lekarza icon_e_wink.gif Ale i tak ciśniemy! icon_e_biggrin.gif
  • GumisK
    GumisK Posts: 372 Mover and Shaker
    Hej, Emeryt, spoko, nikt tu o nic nikogo nie oskarża. Są różne sojusze, bardziej zorientowane na wynik, i bardziej wyluzowane, nastawione raczej na współpracę, niż miejsca i nagrody. My chcemy być tym drugim typem, wasz postrzegam jako ten pierwszy przez pryzmat twoich opisów walk, wyników turniejowych, wypowiedzi graczy, których macie u siebie etc. Nie wiem, oczywiście, jak to wygląda od wewnątrz, z perspektywy członka, ale nie chcę tworzyć sztucznych podziałów i rozłamów - wy jesteście ci źli, a my ci fajni. Nic z tych rzeczy. A do spania smacznym i zdrowym snem przez całą noc nie trzeba nas namawiać, mamy to w automacie icon_e_biggrin.gif (może poza Mikaelem, on pojechał w poprzedniej rundzie na pierwsze miejsce dzięki pobudce o czwartej nad ranem; cóż, co kto lubi icon_razz.gif)

UWAGA, ZNOWU WAŻNE: kolejna niezidentyfikowana dusza dobija się do naszych drzwi, gracz o ksywce Stecco wysłał zgłoszenie. Ponawiam prośbę: jeśli ty to Axel0r lub Kajdi, to klepnij o tym słówko, bo nikt tego nie wie. Jeśli jesteś kimś całkiem nowym, też daj głos, abyśmy się lepiej poznali przed pierwszą randką.
  • Informuję tylko, że to nie ja się zgłaszałem icon_e_smile.gif
  • GumisK
    Kajdi wrote:
    Informuję tylko, że to nie ja się zgłaszałem icon_e_smile.gif

Czyli przyjmuję, że nie jesteś już zainteresowany połączeniem z nami sił? Trudno, niech ci się wiedzie w twoim Laboratorium, może spotkamy się gdzieś na szlaku (a i tak jeszcze przyjdziesz z płaczem, żebym mógł wyskoczyć z sakramentalnym: "a nie mówiłem?" icon_razz.gificon_e_wink.gif )

Właśnie zatwierdziłem nową kandydaturę, axel0r stał się pełnoprawnym X-Poles'em. Trzynaście to podobno niefartowna liczba, więc czekamy na następne zgłoszenia, rekrutacja na ostatnie wolne miejsce wciąż trwa!
  • Z gory przepraszam za swoja cisze, ale wczoraj sobota była i zdarzylo mi sie odwiedzic kilka lokali sprzedajacych napoje alkoholwe ;D
    Co do liczby 13, to nie uwazam jej za pechowa jeszcze za czasow szkolnych mialem taki numer w dzienniku, aktualna pozycja w symulatorze 13, wiec uwazam swoje wyniki za niezle patrzac ze nie mam zadnej okladki Black Panter i nowego Thora :/
    a na koniec Witam wszystkich czlonkow X-Poles ;>

pyt. co ile odnawiaja sie pkt w misjach znajdujacych sie w symulatorze?
  • GumisK
    axel0r, spox, dobrze że jesteś z nami, nie ma tu pośpiechu i poganiania. Trzynaste miejsce bez BP i Thora niełatwo ugrać, więc już na dzień dobry gratulacje w twoją stronę. O punktacji w Symulatorze pisałem na samym starcie turnieju, pozwól więc, że zacytuję sam siebie.
    Rozwinę nieco tę myśl, na wypadek gdyby inni byli zainteresowani: każda misja w evencie zaczyna się z określonym z góry poziomem punktowym, zmodyfikowanym także przez "gumę" (rubberbanding). Po pierwszym udanym podejściu, następne będzie warte 80% podstawowej liczby punktów, kolejne 60%, 40% i 20%. Wraz z upływem czasu od ostatniego wykonania misji, poziom punktów do zdobycia stopniowo wzrasta o te same stopnie. Powrót do poziomu 100% zajmuje pełne 12 godzin, lecz jest spowalniany przez kolejne ataki w trakcie, tj. jeśli zagrasz ponownie misję wcześniej zbitą do 20% w momencie, kiedy wróci do poziomu 60%, spadnie znowu na 40% i pełne odświeżenie potrwa dłużej. Aby zmaksymalizować wartości zdobywanych punktów, dobrze jest zatem grać dwa razy na dobę - np. podejść do eventu rano, wyczyścić jak największą część planszy (wraz z powtórzeniami, jeśli to możliwe), a potem w trakcie dnia nie grać wcale, lub grać niewiele, aby nie utrudnić odświeżania. Wieczorem, gdy wartości punktowe będą liczyły znów po 80% lub 100%, zaatakować znów jak najwięcej misji, i iść spać. Rano umyć się, zjeść śniadanie i czynność powtórzyć icon_e_wink.gif
  • 12 godzin do pełnego resetu w tym evencie. Edit: Cholerny ninja Gumis icon_razz.gif

Zrobiłem 50 k punktów od wczorajszego wieczoru i jestem aktualnie 1 w normalnym, poszedłem 250 pozycji w górę w generalnym rankingu zbliżając się do top500. Skalowanie dalej jest ok czyli może chociaż w ostatnim dniu wyciągnę jakiś ** token, może nawet jakimś cudem uda się załapać na najgorszą okładkę dla OBW.

A jak u Was wygląda pvp event? Mam niecałe 400 punktów i jestem w top20, ciężko będzie dobić do tych 600 punktów po Magneto z tak słabymi wynikami.
  • W pvp evencie mam w tej chwili niecałe 550 pkt i pozycję w top 10. Miałem już 616pkt, ale w ciągu ostatniej godziny dostałem bęcki w ilości 83pkt.
  • _M4ru_
    Ja w tej chwili mam marne 260pkt, ale wieczorem dobiję trochę więcej - ten czerwony MN Magneto by się przydał. Plan mam taki żeby zakończyć w top 50 bo oczywiście to dziadostwo musi się kończyć bladym świtem icon_mad.gif
  • Na obecna chwile:
    Simulator Basics : 98 pozcyja 203647 pkt.
    The simulator: 36 pozycja.
    Hard mode: 58 pozcyja.
    Unholy Outlaw 20 pozycja. 529 pkt.

Czekam jeszcze 3h na reset i pozycje powinny byc duzo lepsze wiec licze ze main event zakoncze w top 50 a symulatory mam nadzieje chociaz w top 10 lub wyzej jak sie uda. Nie mam hp na tarcze wiec moze byc ciezko w unholy zeby zajac dobra pozycje aczkolwiek dobije do 700 pkt i sie zobaczy.
  • Jako, że dorobiłem się nowego telefonu, pozwoliłem sobie aplikować do X-Poles drugim kontem (bo przecie pierwsze co Emeryt zrobił, to zainstalował MPQ). Jak tylko rozkminię, czemu mi pokazuje "could not connect to shop", to chętnie wykupię Wam 2 sloty icon_e_wink.gif

I od razu lojalnie ostrzegam, że na tym koncie pewnie będę grał mało, wiadomo - priorytety icon_e_smile.gif. Ale przynajmniej trochę Wam miejsca przybędzie.

Przyjmiecie Emerytka? icon_redface.gif
  • GumisK
    Emeryt, ty tak poważnie? Raz, że dwa sloty to już gruba suma w HP, a dwa, że przy twoim hiperaktywnym trybie grania dla scAvengersów chcesz jeszcze wykroić czas na drugi alias? Ciekawym, jak tego dokonasz, przestaniesz spać w ogóle? Rzucisz pracę, żonę, czy co tam masz jeszcze ograniczającego twoje oddanie dla MPQ? Poza tym, naprawdę masz ochotę targać rozwój innego konta, od znacznie niższych rejestrów? Kurde balans, przyznaję że mnie zaskoczyłeś aż do wytrzeszczu gał. Pewnie, że chcielibyśmy w klanie gracza z twoim doświadczeniem i umiejętnościami, a także znakomicie udokumentowanym oddaniem dla gry, tyle tylko, że ni wałka nie potrafię sobie w tej ciasnej łepetynie wyimaginować , jak ty to właściwie zrobisz. icon_e_confused.gif Ja sam gram i na Steamie, i na fonie, ale z jednego konta, bo beta-testerzy dostali taką możliwość (którą, ku nieszczęściu zwykłych userów, potem schowano do szuflady, więc multiplatformowców jest pewnie garstka), a ty fundujesz sobie oprócz chronicznej bezsenności jeszcze rozdwojenie jaźni. Nie chcę mieć twego zdrowia psychicznego na sumieniu icon_e_wink.gif
  • _M4ru_
    Szpion! Z krainy Deszczowców! icon_e_biggrin.gif

Pewnie będzie grał jak na "tronie" zasiądzie icon_e_wink.gif hehe. Oddział, OP-1 włóż! icon_e_biggrin.gif
  • GumisK wrote:
    Ja sam gram i na Steamie, i na fonie, ale z jednego konta, bo beta-testerzy dostali taką możliwość (którą, ku nieszczęściu zwykłych userów, potem schowano do szuflady, więc multiplatformowców jest pewnie garstka)
    Czyli jest taka możliwość? Kuźwa. Mogę sprzedać to info na forum?
  • _M4ru_ wrote:

Pewnie będzie grał jak na "tronie" zasiądzie icon_e_wink.gif hehe. Oddział, OP-1 włóż! icon_e_biggrin.gif
    Skąd wyście tego chłopa wzięli? Matko icon_twisted.gif
  • _M4ru_
    Emeryt wrote:
    Sam przylazłem icon_razz.gif Nie bili, kamieniami nie rzucali, to zostałem icon_e_wink.gif
  • GumisK
    Emeryt wrote:
    GumisK wrote:
    Ja sam gram i na Steamie, i na fonie, ale z jednego konta, bo beta-testerzy dostali taką możliwość (którą, ku nieszczęściu zwykłych userów, potem schowano do szuflady, więc multiplatformowców jest pewnie garstka)
    Czyli jest taka możliwość? Kuźwa. Mogę sprzedać to info na forum?

Ba, sprzedawaj komu chcesz, sam o tym pisałem, i to chyba nie raz, w anglojęzycznych wątkach tego forum. Technicznie jest to całkowicie wykonalne, gram na dwóch różnych komputerach, na telefonie, a grałem i na tablecie, używając tego samego nicka. Na samym początku istnienia gry, zanim jeszcze wymyślono obecny system levelowania postaci (BTW, jest tu ktoś kto pamięta początki, i te upiorne 20 okładek potrzebnych do wymaksowania jednej zdolności?), a gra była dostępna jedynie na Androidzie, gruchnęła wiadomość o beta-testach tytułu w wersji Steam. Zgłosiłem się ochoczo, i przez około tydzień testowałem grę na pececie, kiedy pojawiło się następne przełomowe info - beta-testerzy mogą prosić mailowo o zlinkowanie obu platform, jeżeli mają taką ochotę. Posłałem maila, nazajutrz sprawa była załatwiona, i do końca bety grałem na połączonych kontach. Do dziś ten link jest aktywny, tak samo jest, jak sądzę, w przypadku pozostałych graczy zaangażowanych w betę. Z niezrozumiałych dla mnie przyczyn, gra po wejściu w tryb otwarty zamknęła jednocześnie tę możliwość, a developerzy przestali przyjmować prośby o zunifikowanie kont.
    Emeryt wrote:
    _M4ru_ wrote:

Nie wiem, ale już widać, że się nadaje icon_razz.gif

OK, Emeryt, niech się dzieje wola nieba. Przyjmuję twoją kandydaturę, choć wciąż czuję w sobie jakiś wewnętrzny opór. Zrzucę to na karb mojej ogólnej stetryczałości. icon_e_wink.gif Twoja pierwszolevelowa Storm wraz z pierwszolevelowym Iron Manem będą zapewne istotnym wzmocnieniem naszej siły ognia, teraz będę z zaciekawieniem obserwował twój eksperyment i tempo twoich postępów - jak pojutrze w twoim rosterze będą już widniały trzygwiazdkowe postacie, bez ogródek będę mógł cię odesłać na obserwację psychiatryczną.