The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.
Comments
-
Sądząc po stopniach do osiągnięcia w Progression Rewards, chyba nie ma sensu rzucać się do masakrycznego ataku od razu. Na razie sumy punktów do zdobycia są znikome, będą zapewne szybko rosnąć z każdym dniem, zatem tłuczenie się teraz o dodatkowe 100 pkt. zupełnie zblednie, gdy dajmy na to pojutrze za jedną misję będzie można zarobić tysiaka. Za to z całą pewnością wyczyszczenie wszystkich nagród do szczętu na pierwszej planszy zaowocuje morderczym skalowaniem przy jej odświeżeniu.0
-
_M4ru_ wrote:Ja przyjmę strategię "light" (przynajmniej na razie) i wykonam tylko jedno przejście po wszystkich węzłach na dzień, zobaczymy co to da. Na razie dało mi to 3478 pkt. i 23 miejsce. Ciekawe na jak długo Skalowanie na razie też mam "light" - najwyższe w Venezuela Showdown 3x lvl 110, pozostałe w przedziale 45-80.
3356 po jednorazowym przejściu każdego i 84 pozycja...wygląda na to, że znowu trafiłem do jakiegoś masakrycznej "drabinki".0 -
Heh, właśnie pierwszy raz "przytankowałem" w LR (chyba ) - doom+ lvl18 patch + lvl25 hulk0
-
Malcoran wrote:_M4ru_ wrote:Ja przyjmę strategię "light" (przynajmniej na razie) i wykonam tylko jedno przejście po wszystkich węzłach na dzień, zobaczymy co to da. Na razie dało mi to 3478 pkt. i 23 miejsce. Ciekawe na jak długo Skalowanie na razie też mam "light" - najwyższe w Venezuela Showdown 3x lvl 110, pozostałe w przedziale 45-80.
3356 po jednorazowym przejściu każdego i 84 pozycja...wygląda na to, że znowu trafiłem do jakiegoś masakrycznej "drabinki".
Nie, raczej nie, jest po prostu łatwo, co zachęca ludzi do powtarzania każdej misji 5-6 razy, do znudzenia, aby tylko uciułać trochę więcej cennych punkcików. W perspektywie sześciodniowego turnieju, wydaje się to nieco samobójczym podejściem._M4ru_ wrote:Heh, właśnie pierwszy raz "przytankowałem" w LR (chyba ) - DOOOOoOoOoOooOoooOM+ lvl18 patch + lvl25 LilCuteGreenDude
Widzę, że czytujesz forum scAvengersów, dobrze, tym bardziej że mamy ich uśpionego agenta w naszych szeregach, ale żeby cytować ich grepsy? Nie starcza ci własnego poczucia humoru, masz szlaban od taty na kwiecistość wypowiedzi, czy jak? Ciuś ciuś
EDIT: Ha, prima aprilis, brawo admini. Widocznie mamy wszędzie na forach włączony wordfilter na nazwy postaci, a ja głupi oskarżam tu bezpodstawnie o kradzież głupich ksywek dla bohaterów. Dałem się złapać jak dzidziuś, niezłe
Spróbujmy: OBW (o b w ), Magneto (m a g n e t o), Juggernaut (J u g g s), Invisible Woman (I n v i s i b l e W o m a n), Venom (V e n o m), The Hood (H o o d).0 -
GumisK wrote:_M4ru_ wrote:Heh, właśnie pierwszy raz "przytankowałem" w LR (chyba ) - DOOOOoOoOoOooOoooOM+ lvl18 patch + lvl25 LilCuteGreenDude
Widzę, że czytujesz forum scAvengersów, dobrze, tym bardziej że mamy ich uśpionego agenta w naszych szeregach, ale żeby cytować ich grepsy? Nie starcza ci własnego poczucia humoru, masz szlaban od taty na kwiecistość wypowiedzi, czy jak? Ciuś ciuś
HA! A właśnie, że nie! To automat sam tak zmienia, spróbuj wpisać nazwę tego zielonego co robi "smash" i naciśnij "preview"0 -
Ragnarok !0
-
Hyhy, nieżle Kusi mnie, żeby wydać HP na tokena z nowego eventu, praktycznie wszystko co wypadnie jest mi potrzebne, nie potrzebuję jedynie 3 okładek z wszystkich możliwych...Chociaż wiem, że jednak lepiej trzymać te HP na sloty, nawet jeśli mam wystarczająco na nowy, żeby wrzucić Human Torcha.
Zrobiłem niektóre misje drugi raz, jestem 6 i na dzisiaj sobie daruję, nie ma co pompować balonika jeszcze mocniej.0 -
**
- Fishnets [Orginal] - 85lvl
- Lokisbro [Marvel NOW!] - 85lvl
- Clawguybub [Astonishing X-Men] - 85lvl
- Hallestorm [Classic] - 80lvl
- Shield Bro [Modern] - 50lvl [13 komiksów]
- Purplearrow [Modern] - 35lvl [11 komiksów]
- Clawkid [Dark Avengers Clawguybub] [9k]
- Axedude [Dark Avengers][8k]
- The LilCuteGreenDude [Indestructible] - 55lvl [6 komisów]
- Totallytrustworthy [Dark Reign] - 38lvl [4 komiksy]
- Seenoevil [Classic] - 28lvl [3 komiksy]
- Doctot DOOOOoOoOoOooOoooOM [Classic] - 28lvl [3 komiksy]
- The Littlebunnypunpun [Dark reign] - 28lvl [3k]
- Thundergodmcnerfynerf [Dark Avengers Lokisbro] - 18lvl [2k]
- Fishnets [Grey Suit] - 15lvl [2k]
- Spider Man [Classic] - 15lvl [2k]
- GeniusBillionairePlayboyPhilanthropist [Model 40] [1k]
- Magnets?Howdotheywork? [Classic][1k]
- Clawguybub [Patch][1k]
*
- Hallestorm [Modern] - 30lvl [13 komiksów]
- Fishnets [Modern]
- GeniusBillionairePlayboyPhilanthropist [Model 35]
- Baglady [Classic] - 30lvl
- Clawguybub [X-Force] - 30 lvl
I r o n M a n - i tak najlepszy nick ma ;D0 -
Właśnie skończyłem wspinaczkę w Fearless Defenders, po przekroczeniu 700 punktów założyłem tarczę, bo zaczęło się już piekło z atakami odwetowymi, dużo więcej bym już nie wskórał. Trudno, na top 10 tyle powinno wystarczyć, na razie jesteśmy też na 36 miejscu drużynowo, może się z tego urodzić następny bardzo dobry występ naszej paczki. Cudnie! W Unstable Iso przez noc mocno naciągnęła się guma, poczekam jeszcze trochę i wyczyszczę jeszcze parę misji, a potem przerwa do wieczora, wtedy można spodziewać się resetu planszy i nowych node'ów do ogrania.
Przy okazji, składam serdeczne gratulacje naszemu członkowi incognito, Emerytowi, z okazji wyboru na moderatora forum. Czy poza zazielenieniem nicka, dostaniesz jakieś szczególne moce? Laserowy wzrok, lewitacja, zamiana Coca-Coli w Pepsi? A może wiąże się to z jakimiś profitami w grze, na przykład ekskluzywna okładka diamentowego, czterogwiazdkowego Bag-Mana? Bo jeśli nic z tego nie masz, to ja cię przepraszam, ale staczasz się w otchłań szaleństwa W czasach licealno-wczesnostudenckich moderowałem duży portal o karciance Magic: the Gathering, w którą wówczas zapamiętale łupałem. Byłem tam dość rozpoznawalną i wpływową postacią, ale wiązało się to też z poważnym zakresem obowiązków i odpowiedzialności, a co za tym idzie, z czasem. Ty, jak widzę, masz go wciąż jeszcze w nadmiarze Przy okazji, ogłaszam klanowy konkurs: jaką nową gałąź działalności związaną z MPQ podejmie nasz przyjaciel Emeryt jako następną, i kiedy to zrobi?0 -
To ja mam tak w Fearless Defenders : 3 miejsce 775 pkt
Powinno na 10 styknac ale licze po cichu na 5ke
Jak dobrze pojdzie to dostane 3 rozne okladki Hulka
Skoncze rozwijac Wolverina astonishing x -men (61/85) i lece rozwijac Hulka0 -
GumisK wrote:Przy okazji, ogłaszam klanowy konkurs: jaką nową gałąź działalności związaną z MPQ podejmie nasz przyjaciel Emeryt jako następną, i kiedy to zrobi?
To proste. Zakładanie nowych tematów o nieogłoszonych jeszcze nadchodzących turniejach i już to robi. Co wygrałem ?0 -
_M4ru_ wrote:GumisK wrote:Przy okazji, ogłaszam klanowy konkurs: jaką nową gałąź działalności związaną z MPQ podejmie nasz przyjaciel Emeryt jako następną, i kiedy to zrobi?
To proste. Zakładanie nowych tematów o nieogłoszonych jeszcze nadchodzących turniejach i już to robi. Co wygrałem ?
Nieee, to już robił wcześniej, zanim dochrapał się wyróżnienia zieloną czcionką. Kombinujcie dalej, na pewno coś wymyślicie!0 -
Tarcza założona przy 643pkt w Fearless Defenders, bo już się zaczęło szaleństwo odwetowe. Muszę popracować nad lepszym timinigiem przy następnej okazji.
Teraz chwila przerwy i jedno przejście po PvE. Skalowanie jest jakieś kosmiczne. Wczoraj meldowałem, że najwyższe poziomy mam w Venezuela Showdown - lvl110, dzisiaj podskoczyły do lvl230 ( a grałem tylko raz na każdy węzeł!). Kosmiczny wzrost zanotowały pozostałe węzły z mobkami od Maggia (do lvl180+), natomiast wszystkie inne podskoczyły zaledwie o 10-20 (czyli norma). O co tu chodzi?0 -
O to, że ludzie z rozwiniętym składem czyszczą te misje bez żadnych problemów. Niestety bez wymaksowanej OBW plus pewnych *** nie jest tak kolorowo i reszta ludzi ma przez to problemy. Gdybyś miał bardziej rozwiniętego MNMagneto może mógłbyś się pokusić o próbowanie ale tak to lipa. No chyba że doświadczeni gracze jak Emeryt czy Gumis są w stanie podpowiedzieć mi jakim cudem miałbym wyczyścić goony mające od 7k do 14k życia
W FD byłem w top 10, myślałem o tarczy ale nie ma co się szarpać, oczywiście dodatkowa okładka Hulka jest warta 75 czy 150 HP ale dla mnie wciąż priorytetem muszą być dodatkowe miejsca na postacie.0 -
Ja byłem zdziwiony tylko faktem, że bardzo podskoczyły poziomy w trzech węzłach. Sam mam "wymaksowaną" OBW więc te lvl230 to nie problem.
Właśnie skończyłem kolejną rundkę "light" (raz per węzeł) i póki co to się sprawdza - 8385 pkt. i miejsce #9 ze stratą ~1000 pkt. do miejsca #1. Więc przy dobrym timingu i pod warunkiem, że nie będzie obowiązkowych węzłów z jakąs postacią której nie mam, powinno się udać zakończyć wysoko.
A co do goonów mających 7-14k życia - **Thor + OBW + **Storm albo **Thor + **Storm + np. Daken albo Capt. `Murica , *Storm też da radę (ale to wersja dla cierpliwych )0 -
Sęk w tym, że moja OBW ma 3/1/1. Tak więc nie ma kradzieży niebieskich, i mogę jedynie przedłużać odliczanie o 2 tury, bez leczenia, kosztem 11 niebieskich (w sumie dopiero teraz sprawdziłem jak wygląda jej niebieski na maksa). W sumie Ty możesz sobie dać radę...ale cóż, ja tam nie narzekam, przynajmniej misje wymagające nowego Captaina nie są tak wyskalowane to tam z rubberbandingiem jakoś daję radę robić i jestem koło 50 pozycji aktualnie.
Hmm goony mi spadły do 50-70 pozycji, o co tu chodzi?0 -
No jak narazie to siedze z tarcza na 4 pozycji (761pkt). W lighitning round pofarmilem troche to pare okladek i iso wpadlo. W main evencie rest byl to po przerobieniu paru rund jestem na 12 pozycji(wczoraj zagralem pare razy i teraz tez zrobilem tylko 5 podejsc) wiec dziwie sie ze tak wysoko jestem. A pierwszego tokenu dostalem czerwonego thora** **** no ale coz moze z nastepnego tokena wypadnie cos lepszego.
Edit: No i udalo sie 4 pozycja 3 hulkow chetnie przygarne0 -
No panowie, pierwsza 50 dla sojuszu. Uważam, że biorąc pod uwagę to, że nie mamy pełnego składu jest to wynik wręcz genialny! Nie sądzę, żeby dużo tam było sojuszy nie 20/20. Tak, że gratulacje dla wszystkich.
A ja z kolei wygrałem swój koszyk. Moje pierwsze zwycięstwo w turnieju. Heh naprawdę miło. A najfajniejsza jest świadomość, że dołożyłem ponad 900 punktów dla sojuszu0 -
GumisK wrote:Przy okazji, ogłaszam klanowy konkurs: jaką nową gałąź działalności związaną z MPQ podejmie nasz przyjaciel Emeryt jako następną, i kiedy to zrobi?
Anyway, dziękuję za kolejną okładeczkę *** i solidną porcję ISO. Mój roster wygląda dość zabawnie. Bardzo mi się przydaje LazyCap, bo dzięki niemu bez problemu cisnę Essential Missions w Unstable ISO.
A teraz w odpowiedzi jak poradzić sobie z wysoko levelowymi goonsami:
* Patch - odpalamy zielony - najlepsze rozwiązanie, zwłaszcza, że jest zboostowany w tym evencie.
* MMN - praktycznie każdy jego skill się przydaje
* Capitan zbudowany na 355
* OBW z 5 Blue - opóźnia odliczanie
* MStorm - każdy skill jest mega - zielony rozwala kryształy, jest szansa na zniszczenie odliczania. czerwony powoduje kaskady. czarny blokuje możliwość wrzucenia odliczania na kryształ.
* Ares - zielony jest szybki i bolesny. czerwony - jak już jest ranny, to zadaje dobre obrażenia0 -
Utopiec, szczególne brawa za zwycięstwo i pokaźny wór natarganych punktów, oby tak dalej! Potwierdzamy z każdym turniejem przynależność do drużynowej czołówki, następne top 50 do kolekcji trofeów, cholernie dobrze to wygląda, moi mili. Niech to trwa, niech to trwa! Osobiście jestem happy po zbóju, bo dzięki własnemu top 10 i wspólnemu sukcesowi skompletowałem wreszcie Hulka. W Unstable Iso na razie, szczęśliwie, skalowanie nie targa mnie do przesady, trafiają się przeciwnicy powyżej setki, ale żadnych dwustutrzydziestolevelowych skurczybyków jeszcze nie spotkałem. Przed nami też szansa na podbudowanie swoich Leniwych Kapitanów, zgodnie z tym, co można było przewidywać w ciemno, jest do wygrania w nowym turnieju z Wolviem. Ostrzymy pazury i w bój po Steve'a Rogersa marsz!
Emeryt, ciekaw jestem, jak ci się gra takimi ochłapami po przywyknięciu do zupełnie innego poziomu rozgrywki? Jasne, masz rare'y z drużynowych nagród, ale też przecież kompletnie okulawione, nie przygnębia cię powrót do tak gołych postaci? Sam chyba sobie nie wyobrażam zaczynania od nowa. A jakie właściwie poziomy wrażych niegodziwców spotyka w Unstable Iso ktoś z tak niskolevelowym rosterem?
Dołożę się jeszcze z własnymi doświadczeniami z goonami (ach, ten rym!). Wyżej rozwinięci gracze mogą wykorzystać Klasycznego Magneto, jego czerwień niemiłosiernie kombi się z zielenią Patcha, a niebieska zdolność pozwala w podbramkowych sytuacjach zastąpić dwa wroge liczniki swoimi tarczami. Zestaw OBW/C.Mags/Patch w tym evencie kompletnie rujnuje wrogów, pozwalając czasem skończyć ich w minutę czy dwie. W przypadku niższych leveli i mniejszej dostępności rzadkich bohaterów, zaskakująco pożyteczny może być niedoceniany Classic Hawkeye, którego nie sposób wprawdzie przysposobić do grania w PvP, ale w PvE obie jego zdolności, gdy rozwinie się je do końca, pozwalają skutecznie eliminować liczniki goonów. Niezwykle pomocna jest też Modern Black Widow, w przypadku braku swojej bliźniaczki w kabaretkach może opróżniać kieszenie przeciwników opóźniając ustawianie nowych zagrożeń, a stunowanie nieraz pozwoli ugrać dość czasu, by pozbyć się istniejących.0
Categories
- All Categories
- 44.8K Marvel Puzzle Quest
- 1.5K MPQ News and Announcements
- 20.2K MPQ General Discussion
- 3K MPQ Tips and Guides
- 2K MPQ Character Discussion
- 171 MPQ Supports Discussion
- 2.5K MPQ Events, Tournaments, and Missions
- 2.8K MPQ Alliances
- 6.3K MPQ Suggestions and Feedback
- 6.2K MPQ Bugs and Technical Issues