The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.

18911131431

Comments

• GumisK
    GumisK Posts: 372 Mover and Shaker
    Rewelka, masz już ode mnie Commandera. Jak tylko będziemy mieli nowe miejsce, skrobnij tutaj, albo jeszcze lepiej, powiadom naszego nowego chętnego (axel0r) PMem, żeby wysyłał zgłoszenie, przyjmę go tak szybko jak się da (albo niekoniecznie ja, teraz ty też możesz to zrobić).
  • Hey.
    Mam 325 Hp i brakuje mi 25Hp na nastepne miejsce a potrzebuje teraz miejsce na Thora gold (mam 1 okladke) (potrzebny do symulatora)
    Czy moze inaczej ,pozbede sie np Hawkeye classic na rzecz Thora? A moze innego bohatera z 1 * wywalic?
  • GumisK
    Gdybym chciał zwalniać sobie roster, to na twoim miejscu wyrzuciłbym właśnie Classic Hawkeye'a albo Lokiego. Obaj są nieprzydatni w PvP, Hawkeye wprawdzie ma swoje zastosowanie przeciwko goonom, a Loki nadaje się do Lightning Round'ów, ale to generalnie słabe postacie. Za Lokim przemawia fakt, że masz na nim zaledwie dwie okładki, a za Hakweyem to, że gdybyś potrzebował go kiedyś z powrotem, bez wysiłku go zdobędziesz - MPQ zarzuca gracza taką liczbą jego okładek, że może zacząć brakować miejsc w kalkulatorze.
  • @GumisK: Wstąpiłem do The Laboratory. Mały sojusz (na razie tylko 6 osób) bez większych szans na zgarnianie lepszych nagród, ale może się rozwinie. Poza tym z moim luźnym podejściem do gry chyba będę tam bardziej pasował niż w X-Poles, bo czytając wasze sprawozdania widzę, że wy raczej nieźle hardkorzycie icon_e_smile.gif
  • Moim zdaniem lepiej wyrzucić Lokiego, tylko 2 okładki i zero poziomów a taki wymaksowany Hawkeye zawsze się może przydać do * turniejów biorąc pod uwagę, że nie masz lepszych * jak Juggernaut czy Venom.

I coś dziwnego się stało w symulatorze, skalowanie wróciło do normalnych poziomów jak dla mnie - ~35 poziomy na normalnym i ~60 na trudnym...już zupełnie tego nie rozumiem, wcześniej po 12 godzinach na trudnym to miałem już po 120 przeciwników icon_rolleyes.gif Misja z dinozaurem za 4,2 k punktów, może jednak dociągnę do tych 50 k w ogólnym.
  • Kajdi wrote:
    @GumisK: Wstąpiłem do The Laboratory. Mały sojusz (na razie tylko 6 osób) bez większych szans na zgarnianie lepszych nagród, ale może się rozwinie. Poza tym z moim luźnym podejściem do gry chyba będę tam bardziej pasował niż w X-Poles, bo czytając wasze sprawozdania widzę, że wy raczej nieźle hardkorzycie icon_e_smile.gif

I tu cały paradox wychodzi, ze mimo ze "klan" wygląda an bardzo oddany, to powód dla którego przyłączyłem się jest taki ze nikt na nikogo nie naciska i każdy " pracuje" w swoim tempie. Myśle ze dzieki tej bezstresowej polityce miłościwie nam panującego Gumisia nasze wyniki osiągają poziom jaki osiągają, jeżeli posty Emeryta cie przekonały do naszej "Hardkorowasci" to chciałem cie wyprowadzic z błędu ze jest on tylko honorowym członkiem naszego teamu i jego epopeja odnośnie walki o pozycje odnosi sie do jego prawdziwego klanu scAvengers. Jeżeli tutaj zaczęłyby sie naciski na wstawanie o 4 rano i zdobywanie punktów lub pretensje o brak wyników w danym tygodniu musiałbym opuścić ten sojusz , ale z wszystkich wypowiedzi dotychczasowych gumisia uważam ze ta perspektywa jest mało możliwa

PS jestem w stanie wskazującym wiec przymknijcie oko na błędy ortograficzne i stylistyczne w tym poscie icon_e_biggrin.gif
  • No i zrobione. Axel0r może się zgłaszać, miejsce wykupione.
  • GumisK
    edited March 2014
    @Kajdi: Nic bardziej mylnego, nikogo nie będę przymuszał do grania ponad siły, zwłaszcza że sam nie mam takich ciągot. Jeżeli oceniać nas pod kątem wyników, czy mojego rostera, to w istocie możemy wyglądać na bandę świrów, która nie odrywa się od klawiatur. Wyniki przyszły jednak same, raczej dzięki skutecznemu, niż długotrwałemu graniu, a moje okładki są zbierane od samego początku istnienia gry, jeszcze zanim była w ogóle dostępna wersja na Steam (uczestniczyłem w beta-testach Steamowego portu). Przez tak długi czas można było natłuc nieco okładek i sporo Iso, ale żadnego "hardkorzenia" nie uskuteczniałem. Emeryt jest z nami za pan brat, ale jego macierzystym klanem są The scAvengers, i jego opowieści strasznej treści nijak nie przystają do tego jak my gramy - spokojnym rytmem, gdy ktoś chce przycisnąć, to ciśnie, gdy chce luzować, to luzuje. Zwróć uwagę, że na żadnej ze stron tego wątku nie padają żadne słowa zachęty do siedzenia nad grą do trzeciej nad ranem, albo do wstawania o tej porze. Obowiązuje prosta zasada: masz ochotę zarwać noc, to zarywaj, ale nie wymagaj tego od innych. Za to, jak sądzę, dobrze dobraliśmy się charakterologicznie, nie ma między nami kłótni (jak dotąd), wewnętrznych rozłamów, presji. Fajnie jest razem podyskutować o grze, poradzić się kogoś z teamu, pochwalić się własnymi wynikami i nacieszyć cudzymi, ale jakby tu zaczęły się jazdy o punkty, to atmosfera by skisła momentalnie, więc dbamy o to, żeby nam się, za przeproszeniem, w dupach nie poprzewracało od dobrych rezultatów. Dla buców nie ma u nas miejsca. Reasumując, myślę że czułbyś się u nas dobrze. Jeśli będziesz chciał się w przyszłości, bliższej lub dalszej, przetransferować do X-Poles, to nie ma problemu.

@Wyndrowicz: Chciałbym tak klarownie i jasno formułować wypowiedzi po kielichu jak ty icon_e_wink.gif Tylko znowu wyjechałeś z miłościwie panującym, jak nie przymierzając chłop pańszczyźniany. Zbastuj, bo mnie nie w smak czuć się seniorem icon_razz.gif (edit: thx Malcoran za czujność przy wychwytywaniu moich bredni)

@Malcoran: Pamiętam, że w którymś z minionych eventów PvE też niespodziewanie zjechały mi poziomy przeciwników jakoś w połowie grania. Niestety, to była jakaś chwilowa czkawka, bo po ponownym uruchomieniu wszystko wróciło do stanu pierwotnego. Także ciesz się i tłucz osłabionych przeciwników póki możesz, bo gra może się niedługo naprawić icon_e_wink.gif
  • GumisK wrote:

Tylko znowu wyjechałeś z miłościwie panującym, jak nie przymierzając chłop pańszczyźniany. Zbastuj, bo mnie nie w smak czuć się wasalem icon_razz.gif

no cóż taka już moja natura prostego chama ze śląska.icon_e_biggrin.gif
  • _M4ru_
    _M4ru_ Posts: 91 Match Maker
    Przepraszam czy tu biją ... yyy.. rekrutują znaczy się? icon_e_wink.gif Chętnie bym dołączył jeśli szukacie dodatkowej pary rąk do klikania w kolorowe kwadraciki. Są wolne miejsca? Macie jakieś konkretne wymagania? Mam 111 dni na liczniku i 130k w "Main Evencie" jeśli to coś miałoby pomóc.
  • Ja wlasnie miazdze vikingow (s2) i popijam whiskacza i miedzy czasie wpadlem na forum obadac co sie dzieje icon_e_smile.gif. Wiec uroczyscie (nie tylko ja pije icon_e_biggrin.gif) mozemy powitac nowego czlonka X-Poles. A co do tempa gry to jestem w 100% za polityka tego sojuszu czyli jesli masz ochote i czas to cisniesz do bolu dupy icon_e_biggrin.gif a jak nie to nikt nie ma pretenesji ze nie wbiles top 10 czy jakiejs tam pozycji i tego mam nadzieje ze bedziemy sie trzymac icon_e_smile.gif Aczkolwiek .... Nieopierdalac sie i GRINDOWAC icon_e_biggrin.gif (z przymruzeniem oka) . Cheers
  • GumisK
    Warevaq: trochę się pospieszyłeś, axel0r jest dopiero w drodze, ale już wkrótce zapewne będzie z nami. A w ogóle, to skoro siedzisz przy szkockiej, to zdróweczko twoje i całych X-Poles icon_e_smile.gif

_M4ru_, rekrutują, rekrutują, owszem, tyle że... kogoś innego. Właśnie otworzyliśmy nowy slot poważnym kosztem 1200 HP (tym razem w roli hojnego sponsora Lee_Nox), oczekujemy na zgłoszenie od Axel0r'a. Naturalnie, jeśli podoba ci się nasz klan i chciałbyś uczestniczyć w tym małym cyrku, to nie ma przeszkód, ale musisz być gotów na wydanie własnych, zdobytych z trudem Hero Pointsów w niebanalnej kwocie 1300, gdyż nie mamy następnego wolnego miejsca na podorędziu. Ewentualnie odczekać aż zdecydujemy się na zrzutkę rozszerzeniową, która mogłaby nastąpić nie wiem kiedy. icon_e_wink.gif Pytasz też o warunki uczestnictwa, raz już je tu sformułowałem przy podobnym pytaniu kogoś innego, nie zmienił się od tego czasu ani o jotę: musisz mówić po polsku, lubić tę grę i w miarę regularnie w nią trzaskać, nie być kwadratowym bucem ani nadętym hardcorowcem, umieć się dogadywać z ludźmi. Sam oceń, czy je spełniasz. Możesz też poczytać sobie w wolnej chwili nasz wątek, będziesz miał pogląd z kim masz do czynienia. Po dotychczasowych doświadczeniach mogę cię tylko zapewnić, że można u nas czuć się dobrze i na luzie, niezależnie od poziomu i osiąganych wyników.
  • M4ru - skorzystałem z promocji i kupiłem trochę Hero Pointów to mogę sobie pozwolić na kupno slota. Wbijaj jak masz ochotę.
  • GumisK
    Uto_piec wrote:
    M4ru - skorzystałem z promocji i kupiłem trochę Hero Pointów to mogę sobie pozwolić na kupno slota. Wbijaj jak masz ochotę.

Ha, brawo, to dopiero obywatelska postawa! Wygląda, że w ten weekend przybędzie nas dwóch, a kto wie, co przyniesie niedziela? icon_e_biggrin.gif
  • _M4ru_
    GumisK wrote:
    _M4ru_, rekrutują, rekrutują, owszem, tyle że... kogoś innego. Właśnie otworzyliśmy nowy slot poważnym kosztem 1200 HP (tym razem w roli hojnego sponsora Lee_Nox), oczekujemy na zgłoszenie od Axel0r'a. Naturalnie, jeśli podoba ci się nasz klan i chciałbyś uczestniczyć w tym małym cyrku, to nie ma przeszkód, ale musisz być gotów na wydanie własnych, zdobytych z trudem Hero Pointsów w niebanalnej kwocie 1300, gdyż nie mamy następnego wolnego miejsca na podorędziu.
    Ok, mam 1300 HP do wydania na slot i chyba nie jestem ani kwadratowy ani buc icon_e_wink.gif Jak przygarniecie to chętnie dołącze. Czekam na odpowiedź.

Edit: Nie kwadratowy i nie buc, ale powolny icon_e_wink.gif To szukam was w grze i dołączam? Nie będę żyła i mogę sam za swój slot zapłacić.
  • GumisK wrote:

@Wyndrowicz: Chciałbym tak klarownie i jasno formułować wypowiedzi po kielichu jak ty icon_e_wink.gif Tylko znowu wyjechałeś z miłościwie panującym, jak nie przymierzając chłop pańszczyźniany. Zbastuj, bo mnie nie w smak czuć się wasalem icon_razz.gif

Seniorem icon_e_wink.gif

Posprzątałem mieszkanie i zrobiłem 17 k punktów w normalnym symulatorze...połowę tego co miałem do tej pory. Poziomy już poszły mniej więcej o 10 w górę ale dalej nie wygląda to tragicznie, myślę że poźniej jeszcze spróbuję zrobić parę misji w trudnym i może trochę pvp. I sam już nie wiem, albo ludzie po prostu już odpuścili i czekają na koniec, żeby wyciągnąć więcej punktów poprzez rubberbanding albo może po prostu trafiłem do jakiejś "normalnej" drabinki teraz. Tyle że teraz to już i tak nieważne, nie mam szans nawet na jedną okładkę OBW icon_neutral.gif
  • hmmm 13 slotow. Czas sie napic icon_e_biggrin.gif. X-Poles growing in POWER icon_twisted.gif
  • Unknown
    edited March 2014
    warevaq wrote:
    hmmm 13 slotow. Czas sie napic icon_e_biggrin.gif. X-Poles growing in POWER icon_twisted.gif

Masz stare dane ... 14 jest icon_e_smile.gif
    Ps Troche mi się udziela szczodrość tej grupy, co prawda mam na razie 1000 hp ale jak by ktoś mnie zrobił commanderem to kto wie co przyniesie przyszłość
  • GumisK
    Taak, znowu coś drgnęło, wzmacniamy się, że aż serce rośnie! Pięknie, pięknie, po trzykroć pięknie! _M4ru_ już oficjalnie jest z nami, witaj w naszych szeregach, niech nam się szczęści icon_e_smile.gif Wszystkich obecnych informuję, że jako nowy członek wykupił slot dla siebie, zatem mamy kolejne otwarte miejsce. Kajdi, to jest szansa dla ciebie, jeśli zmienisz zdanie.

UWAGA, WAŻNE: mamy zgłoszenie od gracza o ksywce Dorian22, którego nie kojarzę nic a nic. Axel0r, jeżeli to twój alias, to daj znać, bo zdarza się, że gracz ma inny nick w grze, a inny na forum. Jeśli zaś to ktoś inny, to drogi Dorianie, trochę to anonimowe działanie, odezwij się proszę na tym forum, przedstaw się ładnie jak mama uczyła, albo choć poślij mi PMa, żebym wiedział, coś za jeden. Do tego czasu prośba do innych Commanderów: nie akceptujcie tego zgłoszenia, póki się nie wyjaśni, co to za niezapowiedziany gość.
  • _M4ru_
    Hmm, zjadło mi posta? No to jeszcze raz

Witam wszystkich juzerów;) A teraz ciśniemy Panowie, ciśniemy! icon_twisted.gif