The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.
Comments
-
Czy was do pogrzało, na mózg się wam rzuciło, do szczętu już macie zrypane berety? Popatrzcie tylko, coście nawyrabiali najlepszego! Takie wyniki?! W 11 osób? Nie mam słów, żeby opisać, jak mnie rozjuszyliście. Ja tu chciałem pitu pitu, pomalutku, na spokojnie, a wy moje drobne przedsięwzięcie przepoczwarzyliście niepostrzeżenie w team z prawdziwego zdarzenia, zgrany, aktywny (w grze i na forum), skuteczny i wprost zajebisty (pardon my French, nie mogłem się powstrzymać). Moi drodzy X-Poles, 30 miejsce to jakaś nadnaturalna paranoja, spisaliście się FAN-TAS-KURDE-TYCZNIE. Do tego jeszcze Symulator, w którym wbrew wszelkim przeciwnościom i pomimo rosnącego lawinowo poziomu trudności, wciąż utrzymujemy się w wielkiej grze. Pięknie, kurka, pięknie Wydawajcie mądrze zarobione Iso i złoto, nie przepuśćcie na gorzałę i dziwki
Mój dzisiejszy dzień zawalony robotą po sufit, prawie nie grałem, co się odbiło na wynikach, lecz nie tak mocno, jak zakładałem. Top 25 w One Star Skirmish, Top 50 i Top 75 (grrr...) w Symulatorze. Nieoszałamiająco, ale do przyjęcia. Dalej zaczynają się schody, Black Panther u mnie na czterech okładkach, więc miotać nie będzie, Lazy Thor na raptem trzech, czyli o poważne granie w Lord of Thunder będzie niezwykle trudno, ale broni nie składam, duch walki we mnie silny. Zobaczymy, jak wyjdzie wszystko w praktyce.
mikaelst1, w mordę udany pomysł, a i logo fajne - nowoczesne, minimalistyczne, eleganckie. Już wstawiam do podpisu, a gdyby się udało jakoś wpleść motyw polskiej flagi, jak roztropnie sugeruje nasz roztropny friend Emeryt, to byłoby w ogóle bombowo, fanfary, werble i confetti. Ale podoba mi się nawet tak jak jest, dzięki ci stokrotne za tę inicjatywę!0 -
Dzieki za sugestie. Zaczalem z czerwonobialym ale bialy odpadl
Jeszcze wyproboje troche i wysle nowa wersje0 -
No gratulacje, ładnie pocisnęliśmy w Lone starze. Ja bardzo lubię te jednogwiazdkowe eventy a dodatkowo cenię sobie hooda, więc ostro grałem i skończyłem w pierwszej piątce. W symulatorze też ostro lecę i generalnie gdzieś w topie się utrzymuję.0
-
Witam :>
Czy jest możliowsc przystapienia do sojuszu? Wiem ze aktualnie brak miejsc i czytajac wyrywkowo posty nie szykujecie wykupywac kolejnych slotów.
Ale pozwolicie ze nizej zamieszcze swoje osiagniecia w grze.
**
- Black Widow [Orginal] - 85lvl
- Thor [Marvel NOW!] - 85lvl
- Wolverine [Astonishing X-Men] - 85lvl
- Storm [Classic] - 80lvl
- Captain America [Modern] - 50lvl [13 komiksów]
- Hawkeye [Modern] - 35lvl [11 komiksów]
- Daken [Dark Avengers Wolverine] [9k]
- Ares [Dark Avengers][8k]
- The Hulk [Indestructible] - 55lvl [6 komisów]
- Loki [Dark Reign] - 38lvl [4 komiksy]
- Daredevil [Classic] - 28lvl [3 komiksy]
- Doctot Doom [Classic] - 28lvl [3 komiksy]
- The Punisher [Dark reign] - 28lvl [3k]
- Ragnarok [Dark Avengers Thor] - 18lvl [2k]
- Black Widow [Grey Suit] - 15lvl [2k]
- Spider Man [Classic] - 15lvl [2k]
- Iron Man [Model 40] [1k]
- Magneto [Classic][1k]
- Wolverine [Patch][1k]
*
- Storm [Modern] - 30lvl [13 komiksów]
- Black Widow [Modern]
- Iron Man [Model 35]
- Invisible Woman [Classic] - 30lvl
- Wolverine [X-Force] - 30 lvl
Aktualne miejsce w Symulatorze - 35 (brak Black Panter wiec nie moge lepiej )
Lepiej grac w sojuszu niz samemu ciułac ;>
Milego dnia0 -
Dokupić slota dla Ciebie można... tylko potrzeba 1200 HP Nie mamy jeszcze rozwiązania jak to zrobić. Gumek masz jakiś pomysł ?0
-
axel0r, rozbudowanie sojuszu jest całkowicie wykonalne, a nowy członek naszej X-Polesowej rodziny zostałby powitany z radością. Są cztery drogi prowadzące do tego celu. Wypunktuję je w kolejności od najszybszej do najbardziej długotrwałej:
1. Kupujesz sobie 1200 HP w sklepie, któryś z nas tymczasowo opuszcza sojusz, przyjmuję ciebie na jego miejsce, nadaje ci rangę, ty wydajesz zakupione HP na nowy slot, na który przyjmujemy z powrotem ochotnika. (metoda błyskawiczna, do zrobienia choćby jutro)
2. Urządzamy dobrowolną składkę na zakup HP, za pośrednictwem PayPala bądź bezpośrednio na konto zbieram kasę, kupuję HP, otwieram slot, zostajesz przyjęty. (metoda mniej błyskawiczna, nie robiliśmy jeszcze takich akcji, może się nieco przeciągnąć organizowanie forsy; dla obecnych sojuszników małe info: takie działanie miałoby tę zaletę, że moglibyśmy otworzyć dwa sloty jednocześnie, wszak chęć przyłączenia wyraził też Kajdi. Gdyby poszło nam sprawnie, skorzystalibyśmy też na weekendowej promocji i dostali więcej punktów niż po nominalnej cenie)
3. Czekasz, aż ja albo ktoś inny zgrinduje 1200 HP w grze, i wyda na rozszerzenie. (metoda wymagająca cierpliwości granitowego bloku)
4. Liczysz, że zmięknie mi serce i w końcu sam dokupię HP (metoda z pogranicza realności, wymagająca niezachwianej wiary w dobroć ludzkiej duszy, ocierająca się tym samym o bezdenną naiwność)
Taki masz wybór, to jak chcesz, żebyśmy to rozwiązali?0 -
Przypadkiem natrafiłem:
Jest ekipa o nazwie Polish Forces - ot, ciekawostka nicki w większości swojsko brzmiące.0 -
Ha, faktycznie, ciekawe znalezisko. Byłem bliski pewności, że jesteśmy jedynym rdzennie polskim sojuszem w MPQ, a tu niespodzianka. Co więcej, oprócz Polish Forces, istnieją też teamy o nazwach Polish Heroes, Polish Mafia, Polish Legion i Polish Vamps, wszystkie pięcioosobowe, a do tego dziewięć drużyn tej samej wielkości ze słowem 'Poland' w nazwie. No, ale skoro właśnie przekroczono 2 miliony pobrań, to można się spodziewać, że i Polaków jest w świecie Marvelowskiego Puzzle Questa niemało. Wygląda jednak na to, że możemy z dumą nosić tytuł największego polskiego sojuszu0
-
Kurde czy ktos z Was wie gdzie sa trzymane save z tej gry??
Moze na serverze?
A co daje Steam cloud?0 -
To powiązane ze sobą pytania. Steam Cloud to właśnie nazwa technologii umożliwiającej przechowywanie zapisów gier w chmurze, na serwerach Steam, dzięki czemu są dostępne z każdej maszyny, na której klient Steam zostanie zainstalowany.0
-
Jeśli chodzi o dołączenie się do nas to myślę, że chętni powinni wziąć pod uwagę, że wyłożenie HP na ich slot jest tego warte bowiem zwróci się to dość szybko biorąc pod uwagę miejsca jakie zajmujemy i nagrody z tym związane.
Mikael świetny pomysł i wykonanie, rzeczywiście tylko białego kajś brakuje
Jeden save jest na FB o ile powiązałeś konto i na 99% Steam wykorzystuje swoją chmurę do tego.
Wydałem sporą ilość ISO na * tokeny ale z rzeczy godnych odnotowania to tylko niebieska okładka CStorm, purpurowy Daken i 50 HP (było więcej ** i nawet DD ale dla mnie nieprzydatne akurat). W LoT jestem około 50 czyli standardowo jak na mnie powinienem skończyć w top100 z potrzebną okładką i HP. W nowym turnieju powtórka z rozrywki czyli top100 i żółty Wolvie (wreszcie przekroczy 50 poziom, z 5/1/3 powinien mieć 54 maks) ale za to po przekroczeniu 600 punktów jest czerwony Magneto, który by się też przydał. Ciężko będzie ale może się uda, w sumie teraz siedzę na ponad 500 punktów więc jest to do zrobienia. Tak swoją drogą to biorąc pod uwagę nagrody indywidualne oraz sojuszowe to szybciej idzie zebrać okładki dla *** postaci niż **...0 -
Hej!
Wstąpiłem do innego sojuszu, tak więc informuję, że do X-Poles niestety nie dołączę. Daję znać, żeby nie blokować miejsca na liście rezerwowych innym potencjalnym kandydatom.0 -
Co za noc!
Z grania w Malifaux nic mi nie wyszło, więc w domu byłem koło 19. 10godzin do końca - zatem wyszło mi, że mam po circa 3h na obie rundy Symulatora i na Lord of Thunder. Hard Simulator miałem na pełnym rubberbandingu (sugerowany termin w j.pol.: rozciągnięcie pktów), ergo nie było potrzeby robić go tuż przed końcem, tylko spokojnie mogłem wcześniej.
Plan:
1. Dobić do top2 w Lord of Thunder. Na pierwszym był gość za tarczą z 908pkt, drugie było 200pkt mniej. Po udanym tankowaniu startowałem z pułapu 150pktów. Wrzucić tarczę na 8 godzin.
2. Pocisnąć Hard. startując od najbardziej opłacalnych punktowo misji. Wg moich przewidywań miałem szansę na top10 a drużyna na top 5.
3. Złapać ciutkę snu.
4. Wstać o 3 i pocisnąć Normal. Prewidywania - top20 moje, top10 drużyny.
Steam odpalony, czat z chłopakami odpalony. 2 litry coli przygotowane, coby nie usnąć. Alkohol schowany, coby nie usnąć. Jedziemy.
1. Lord of Thunder. Jak zwykle zbyt wcześnie wystartowałem. Z nagromadzonych rewanżów szybko dobijam do 500, nie atakowany przez nikogo. Drużyna: LazyThor 15, OBW 85, Punisher 141. W międzyczasie pojawiają się mniejsze punkty (13-17), które wpierw skipuję, ale potem biorę jak dają. Powyżej 600 zaczyna się grindfest i pierwsze kontrataki. Kruca, 8h i 40min do końca turnieju... Znowu za wcześnie dobiłem... Odpowiadam na każdy kontratak, chyba skutecznie, bo nie dostaję kolejnej zwrotki. Pół godziny męczę się w pułapie 650-690pkt. Na 10minut przed końcem w końcu wygrywam, przebijam 700pkt (dokładnie 715) i wrzucam tarczę na drugim miejscu. Pal licho, i tak mi nie zależy na tym turnieju - Patch ma wszystkie okładki, a do respeka potrzebuję żółtej, którą i tak dostaniemy za top50 Alliance. A te 10minut przed końcem turnieju, gdy będę bez tarczy? I tak wszyscy będą wtedy albo męczyć Symulator albo siedzieć bezczynnie, wyssani z apteczek. Planuję skończyć w top10 i dostać te kilka tysięcy ISO, w tym za sprzedaż dwóch okładek Patcha. Jest 21.00.
2. Jedziemy z Hard Simulator. Na szczęście rozważna gra (aż zbyt rozważna - kiepsko skończyłem w drugiej rundzie) nie daje mi przeciwników na lvl230 tylko sporo mniej. Ale i tak bez boostów się nie obędzie. Ares w każdej drużynie - robi rzeźnię Sunderem i Onslaughtem, do tego bierze na klatę sporo obrażeń. Problem to Black Panther na raptem 41lvl (5okładek), ale jest mocno zboostowany w evencie i nawet daje radę i się przydaje (1500dmg z czarnego skilla) tam, gdzie jest wymagany. Do tego szafuję, zależnie od mapy i przeciwników: MStorm 50, Punisher 141, OBW 85, Hood 75.
O dziwo idzie bardzo ładnie, szybko nabijam punkty i ląduję w top2. Apteczki szybko jednak zostają wyssane. Zmieniam postaci w drużynie, odczekuję 30minut coby chociaż jedna apteczka się załadowała i sru następna misja. Dochodzi północ.
3. Za wcześnie na Normal Mode. Postaci bardzo osłabione, muszę czekać na 3 apteczki. Przez colę spać się nie chce. Dobra, spróbujmy się w Unholy Outlaw. Wszyscy topowcy robią Symulator, jest szansa na to, że w moich widełkach nie będzie nikogo mocnego. Wbijam i powolutku sobie ciągnę do 150. Przy okazji szafuję drużyną i sobie leczę chłopaków dzięki OBW. Dobijam do 198pktów i odpuszczam. 1 w nocy.
4. Chłopaki z Europy mówią, że kładą się na chwilę, coby całej nocy nie zarwać. Ja jeszcze wbijam na chwilę na Symulator, skoro mam podleczoną ekipę. 1.30 kładę się spać. Budzik nastawiony na 3.15.
5. Dzwoni budzik. Wstaję, włączam MPQ, obczajam forum. W Hard wciąż jestem drugi. Kruca, the scAvengers w obu rundach w top5. Cisną chłopaki, pięknie pięknie pięknie. Apteczki naładowane na full. Jedziemy z Normal. Ładnie idzie do przodu, akurat jak dospałem to rozciągnięcie punktów doszło na max. Jeb, jeb, jeb, wbijam na drugie miejsce, jakieś 400pktów za pierwszym. Obserwuję ranking drużynowy.
Mamy pierwsze miejsce w Hard! Wow! I to zaraz za DjangoUnbuffed, ekipą totalnie lajtowych kolesi bez ciśnienia. Po chwili znów jesteśmy drudzy. Przeskakuję na Hard i robię kilka misji.
I potem tak już skaczę, wciąż obserwując rankingi. Wbijam na #1 w Normal. Po chwili spadam na 3, ale chłopaki zapewnili nam pewne #5, bez szans na wyższe.
A w Hard... Skaczemy między #2 a #3! A ja myślałem, że zrobimy top10 góra! Na głupa wbijam w misję z Hoodem i MBW - Hulk, MStorm, BP. Wygrywam lol. 2minuty do końca. Mamy 200pkt do nadgonienia 5DeadlyVenoms, żeby mieć top2. Cisnę chłopaków na czacie. Niepotrzebnie. Po chwili wskakujemy na #2. Kolejne odświeżenie - znowu #3, brakuje nam 90pkt! Ja nie pomogę już, bo nie mam czym. Odświeżam - 1100 do przodu! Mamy drugie! Po chwili już 2000! Kolejna chwila - na trzecie ładuje się ekipa S.H.I.E.L.D, ale mają 1500pkt straty do nas. panie sędzia, kończ pan ten mecz!!!!
Mamy!
Kończę w top5 obu rund. W Lord of Thunder mam 11 miejsce. Ale totalnie mnie to wali. Bo moja drużyna zrobiła drugie miejsce w obu rundach! Drugie. Miejsce. Nawet nie brałem takiej ewentualności pod uwagę. Spływają nagrody, a ja cieszę się jak małe dziecko. Kupa frajdy i emocji. Chłopaki to samo. Jest 5 rano. Spałem niecałe dwie godziny.
Nie tylko stanęliśmy na wysokości zadania. Wyrobiliśmy 200% normy. Jestem tak cholernie dumny, że gdybym mógł, to bym teraz przechadzał się po Symulatorze dumny jak paw0 -
Emeryt: Wow, co za sprawozdanie! Jakim cudem masz jeszcze siłę klepać w klawiaturę po tylu godzinach przed ekranem, pozostaje dla mnie nierozwikłaną zagadką. Po przeczytaniu twojego raportu (z niemałą frajdą, przyznaję), mam mieszane uczucia. Część mnie chce ci przybić piątkę za twój zapał, upór, oraz wynikające z nich rezultaty, a druga część z politowaniem i lekkim zrezygnowaniem pokręcić zwieszoną głową; bo z jednej strony, trzaskasz punkty na masakrę, twoja drużyna zaczyna aspirować do ścisłego topu na świecie, ale z drugiej, cóż, wygląda że jesteś już stracony Twoje akcje z zarywaniem snu dla gry w moim życiu występowały tylko w przeszłości tak zamierzchłej, że z dzisiejszej perspektywy wydaje mi się to nierealne, i nigdy, przenigdy nie pozwolę, aby cokolwiek tak błahego zawładnęło moim życiem w takim stopniu. To, co robisz, jest już dla mnie przekroczeniem granicy luźnego grania o kilka zdecydowanych susów. Nie bierz tylko moich słów za krytykę, baw się tak jak lubisz, ja i tak ci kibicuję; w końcu każdy ma własne limity i zasady. Moje takich maratonów by nie zdzierżyły
Kajdi, szkoda, ale rozumiem, że nie chciałeś odkładać wyboru sojuszu na dłużej. Powodzenia i do zobaczenia na froncie walk o przyszłe nagrody. A z ciekawości, gdzie teraz należysz?
Moje wieczorne podejście do gry rozpoczęło się niefortunnie, od dwóch ciężkich porażek w Symulatorze. Zmęczenie po załadowanym obowiązkami dniu dało znać o sobie, proste błędy i brak spostrzegawczości kosztował mnie przeoczenie paru morderczych kaskad, i było po ptokach. Apteczki poszły w ruch, ja zrobiłem sobie małą przerwę na dojście do właściwych obrotów umysłowych, i uderzyłem raz jeszcze. Pomimo bardzo słabo wylevelowanych BP i Thora, udało mi się co nieco uciułać, wspomagając się świeżo rozpoczętym turniejem Hooda dla leczenia swoich postaci. W Lord of Thunder zsunąłem się wprawdzie poza top 10, ale top 25 też mnie urządza, bo nie miałem żadnych poważnych oczekiwań od swojego występu. Nie udało nam się zespołowo obronić top 50, niemniej top 100 też traktuję jako dobry finisz, z racji braku graczy z dobrze rozwiniętym Thorem trudno było przewidywać rewelacyjny przebieg turnieju, a okładka Patcha z pewnością się naszym graczom przyda. Toteż, moi drodzy, duże podziękowania dla was, za dzielną walkę wbrew przeciwnościom. Symulator wycisnąłem przyzwoicie, top 10 Normal i top 50 Hard, pomimo ostatnio dużo mniejszej liczby godzin spędzonych nad grą, satysfakcjonują mnie całkowicie. Przekroczyłem barierę 150 tysięcy punktów w generalnej klasyfikacji, co daje mi na razie spokojne miejsce w pięćdziesiątce, z nadziejami na atak wyżej. Daje się zauważyć, że poziom trudności zaczyna przerastać moce naszego zespołu, stopniowo obsuwamy się drużynowej drabince, teraz jesteśmy tuż poza setką. Osobiście też już miewam poważne trudności z grindowaniem, rywale w okolicach 200 levelu nawet w trybie Normal są bardzo wymagający, a i walki trwają znacząco dłużej niż na początku. Myślę, że spróbuję wywalczyć mocną pozycję w Unholy Outlaw, okładki Black Panther są kuszące, a Hooda mogę wyciągnąć na w miarę solidny poziom, za to kolejna runda Symulatora wygląda dla mnie niewesoło - Thor ma u mnie tylko trzy okładki, nie będzie więc stanowić żadnego zagrożenia. Może być ciężko.0 -
GumisK wrote:Emeryt: Wow, co za sprawozdanie! Jakim cudem masz jeszcze siłę klepać w klawiaturę po tylu godzinach przed ekranem, pozostaje dla mnie nierozwikłaną zagadką. Po przeczytaniu twojego raportu (z niemałą frajdą, przyznaję), mam mieszane uczucia. Część mnie chce ci przybić piątkę za twój zapał, upór, oraz wynikające z nich rezultaty, a druga część z politowaniem i lekkim zrezygnowaniem pokręcić zwieszoną głową; bo z jednej strony, trzaskasz punkty na masakrę, twoja drużyna zaczyna aspirować do ścisłego topu na świecie, ale z drugiej, cóż, wygląda że jesteś już stracony Twoje akcje z zarywaniem snu dla gry w moim życiu występowały tylko w przeszłości tak zamierzchłej, że z dzisiejszej perspektywy wydaje mi się to nierealne, i nigdy, przenigdy nie pozwolę, aby cokolwiek tak błahego zawładnęło moim życiem w takim stopniu. To, co robisz, jest już dla mnie przekroczeniem granicy luźnego grania o kilka zdecydowanych susów. Nie bierz tylko moich słów za krytykę, baw się tak jak lubisz, ja i tak ci kibicuję; w końcu każdy ma własne limity i zasady. Moje takich maratonów by nie zdzierżyły0
-
Ile teraz kosztuje następny slot? Mam teraz 1020 HP, akurat jest jakaś promocja mogę trochę dokupić, żeby odblokować nowy slot, tylko nie wiem czy da się to jakoś zrobić?
EDIT: Jeśli do tego trzeba być commanderem, to można to załatwić tak, żeby mnie dodać jako commandera a potem zabrać tytuł, nie zależy mi szczególnie, a nie wiem czy są jakieś ograniczenia w ich ilości.0 -
Grrrhh kac i chujowe miejsca w symulatorach co za poranek O tyle ze 2 okladki patcha zlapalem to sie jakos przezyje. Event konczy sie przynajmniej jak dla mnie o dobrej porze (poniedzialek 17:00) wiec jest mozliwosc zalapac sie na top 10 w main evencie i zlapac 2 okladki lazy cap. Zapowiedz nowych hirkow HumanTorch**** Daken *** to bedzie maskara. Jest opcja ze bedzie mial inne skille. Ale nie rozumumiem czemu dalej bazuja na postaci wolverinie. Zaniedlugo moze zmienia nazwe na "Wolverine,Daken i przyjaciele". Unholy Outlaw wreszcie event dla mnie,aczkolwiek moj hood jest na niskim poziomie to musze jakos wygrindowac chociaz 2 okladki do bp.
Lee_Nox: Z tego co wiem to chyba 1200 hp kosztuje nastepny. Ale to zapewne jak Gumisk sie pojawi na forum to poda Ci wiecej info co i jak.
Emeryt: Heh co za post napawa energia do farmienia. No ja tez mialem ochote pocisnac wczoraj bo mialem calkiem niezle miejsca ale ...... sie najebalem i nie dotrwalem.0 -
Lee_Nox, przede wszystkim dziękuję ci bardzo za inicjatywę, jeśli znalazłbyś faktycznie dość HP na nowy slot i byłbyś skłonny poświęcić tę kwotę, to wszyscy będziemy ci ogromnie wdzięczni. Każdy slot kosztuje o 100 HP więcej, teraz jest nas jedenastu, więc kolejne będą kosztowały odpowiednio:
12 - 1200 HP
13 - 1300 HP
...
20 - 2000 HP
Do rozszerzenia sojuszu trzeba mieć rangę Commandera, ale to nie kłopot, mogę ci ją nadać w każdej chwili, tak samo zresztą jak Piterss i Utopiec. Planujesz dozbierać te brakujące 180 HP z grania, czy dokupić sobie jakąś paczkę za gotówkę? Tak czy inaczej, jakbyś miał już uciułaną sumę, i chciał się z nią rozstać, odezwij się tu albo PMem, nadam ci uprawnienia.0 -
Już mam, mogę wykupić0
Categories
- All Categories
- 44.8K Marvel Puzzle Quest
- 1.5K MPQ News and Announcements
- 20.2K MPQ General Discussion
- 3K MPQ Tips and Guides
- 2K MPQ Character Discussion
- 171 MPQ Supports Discussion
- 2.5K MPQ Events, Tournaments, and Missions
- 2.8K MPQ Alliances
- 6.3K MPQ Suggestions and Feedback