The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.

1212224262731

Comments

• Ssij mi kutasa Emeryt icon_lol.gif
  • Ssij mi kutasa Emeryt icon_lol.gif
    You wish, You fukkin racist redneck drunk Cracker! icon_lol.gificon_lol.gificon_lol.gif
  • GumisK
    GumisK Posts: 372 Mover and Shaker
    Emeryt wrote:
    To faktycznie Twoje dzieło? ładne!

Jak tak, to weźże załóż temat w General Discussion "Meanwhile in Poland" i wrzuć tylko ten obrazek icon_e_smile.gif

Moje, moje. Od lat zdobię pisanki w różne głupawe sposoby, ten rok stoi pod znakiem Marvela, co znalazło odbicie w radosnej twórczości. A twoja propozycja śmiechowa, chyba że mnie podpuszczasz żeby mi przywalić banem za offtop icon_e_biggrin.gif

TU1 bardzo ładnie mówi po polsku.
  • GumisK wrote:

TU1 bardzo ładnie mówi po polsku.

dziękuję icon_e_smile.gif
  • @Gumis - serio, machnij taki temat. dostaniesz bonusa do reputacji, to jak lajki na fejsie, stary! icon_lol.gif

@TU1 - honestly, when I saw that You wrote something in this topic I was all icon_eek.gificon_question.gif and since I saw what You wrote I can't stop laughing.

I laugh each time I see it. icon_lol.gificon_lol.gif

@Rathi - nie ma potrzeby tego zgłaszać, usunąłem raport. TU1 ma taki sposób okazywania życzliwości.
  • GumisK
    Namówiłeś mnie. W razie czego będzie na ciebie! icon_mrgreen.gif
  • Polskie dziewczyny są przyjemne icon_e_wink.gif
  • Back in Ireland, i used to work with alot of polish guys and girls. Best days ever icon_e_wink.gif
  • Hahhaha jakie pisanki icon_e_smile.gif) GumisK mi i Kaśkowi się one zajedwabiście podobają. Wesołych jajek wszystkim !
  • wymaksowany Punisher + HT na levelu 51 (wcześniej 20 i też dawało radę) + OBW, całość podlana niskim MMR (około 50lvl icon_e_biggrin.gif ) i HotShot to spacer po parku. Nabijam sobie punkty, których i tak nie potrzebuję, a ISO płynie icon_e_smile.gif

Hunt:
    Alaska (i chyba cały event) ma jakieś dziwne naciąganie i skalowanie. dopiero jak jesteś blisko #1 o jakieś 500-1000pkt to zaczynają lecieć punkty. do tego levele chyba w ogóle nie poszły w górę. zapowiada się raj, tylko trzeba raczej cisnąć każdy refresh.
  • GumisK
    Dżordż, znasz moje idiotyczne pisanki z poprzednich lat (Batman, smok), te się wpisują w konwencję icon_e_wink.gif A jak wreszcie nam się uda na jakieś piwo umówić, to będziesz miał okazję zobaczyć je na żywo.

Hunta nie obczajam. Matematyka tego eventu jest, delikatnie mówiąc, osobliwa. Chyba nie będę sobie zawracał głowy jej rozgryzaniem, tylko będę pykał w miarę możliwości całą planszę na raz po dwa razy dziennie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Wygląda na to, że tym razem guma nie będzie naciągać się tak straszliwie, że ważna będzie tylko ostatnia godzina turnieju - wreszcie może być tak, że punktacja premiuje regularną grę (chyba, że coś się popieprzy w trakcie, to w końcu bardzo długi event, i nasze przewidywania mogą wziąć w łeb).
  • Kogo levelować?
    Captain America SR *** - 0/1/4 - 41-> 53
    Daredevil *** - 2/0/2 - 18 -> 38
    Bullseye DA ** - 5/5 - 30 -> 69 (max)
    Captain America M ** - 3/0/2 - 6 -> 29
    Magneto MN ** - 2/1/2 - 6 -> 22
    Wolverine A ** - 1/0/2 - 6 -> 14

W tych z jedną * to zakładam, że już nie ma sensu cokolwiek ładować.
  • Magneto, Wolvie i Rogers imho.

A jeśli nie masz jeszcze Modern Storm na lvl50, to wpierw tam właduj całe ISO.
  • Emeryt wrote:
    Magneto, Wolvie i Rogers imho.
    W tej kolejności?
    Emeryt wrote:
    A jeśli nie masz jeszcze Modern Storm na lvl50, to wpierw tam właduj całe ISO.
    Mam. Obie Storm i obie BW mam na maksymalnych możliwych na tę chwilę poziomach.
  • _M4ru_
    _M4ru_ Posts: 91 Match Maker
    Rathi wrote:
    Kogo levelować?

Moim zdaniem, dozbieraj jeszcze parę okładek i iso i wtedy dopiero leveluj kogoś z trójki Rogers, Wolvie, Magneto. Chodzi o to żeby postać, której zwiekszysz poziom w znaczący sposób poprawiła siłę Twojej drużyny. Nie warto nic dokładać do Bullseye, ** Kapitana A., Daredevila. Lepiej skupić się na jednej, dwóch postaciach i je wymaksować niż podbijać poziomy wszystkim naraz dla samego podbijania. Z ** najważniejsi są OBW, Thor, Ares, Wolverine, Daken, Storm, Magneto.
  • Dziękuję za podpowiedzi : )
  • Zerknąłem na Twój roster - imho na tym etapie masz póki co znośną ekipę i ładowanie gdzieś ISO to tylko niepotrzebne wydawanie. Jakbym już miał gdzieś je spędzić, to władowałbym wszystko w Mr Rogersa - jest zbuffowany w evencie jeszcze przed tydzień, a i bez tego jest niczego sobie - sam swojego pocisnąłem na lvl110 i po Punisherze jest pierwszą postacią, która tak szybko dostała ode mnie tak dużo ISO.
  • GumisK
    Witam wszystkich bojowników po świątecznej przerwie komunikacyjnej. Zaprzątnięty obowiązkami rodzinnymi, a także siedzeniem przy stole i hodowaniem bebecha, zniknąłem na chwilę z radarów, pojawiając się od czasu do czasu tylko na czacie. Pora przywrócić do życia również nasze forum!

Jesteśmy mniej więcej w połowie Hunta, a ja jestem nim już poważnie znużony. PvE z tak powtarzalnymi misjami nie powinno trwać dłużej niż 6 dni, aby nie popaść w monotonię - tu gigantyczna przestrzeń czasowa działa szczególnie na niekorzyść gracza, zmuszonego non-stop grindować dokładnie te same walki. Monotonia wywołuje u mnie granie już raczej z rutyny niż dla przyjemności. Dobrze, że jest chociaż Army of One jako odskocznia, bo Punisherem gra mi się niezwykle przyjemnie. Dodatkowym odstraszaczem od grania jest skalowanie. Szumnie zapowiadane zmiany w naliczaniu skali przeciwników jak dla mnie, niestety, okazały się o kant dupy rozbić. Pomny ostrzeżeń o skrajnie wysokich levelach postanowiłem podejść do tego turnieju po Bożemu, tak jak devsi sobie tego życzą, tj. nie kończąc każdej walki z pełnym zapasem życia. Odstawiłem więc na bocznicę Spider-Mana, Classic Magneto, i Patcha (z uwagi na jego regenerację), a użycie OBW mocno ograniczyłem, nie kończąc każdego starcia obowiązkowym odpaleniem leczenia. Tak osłabionym rosterem i tak udawało mi się skutecznie grać, spalałem jedynie dużo więcej apteczek, a liczyłem na nagrodę w postaci spowolnionego scalingu. Ku mojej rozpaczy, na nic się to nie zdało. Dziś mam już liczne misje wyskalowane w okolice poziomu 200 lub wyżej, co oznacza, że do końca turnieju pewnie będę musiał się zmierzyć z oponentami na poziomach 300-350. Zajekurwafajnie. Tym samym, zostanę zmuszony do korzystania z tych postaci, które dobrowolnie, jako strategiczny element planu, zawiesiłem. Głupota na resorach, co by nie mówić. Ten turniej przekonał mnie do jednego - community scaling musi iść precz. Developerzy starają się jak mogą, ale widocznie nie potrafią go naprawić. Niech wreszcie skalowanie zależy tylko od postępów indywidualnych, nie grupowych - w przeciwnym razie przyszłe PvE zamienią się w katorgę. Tak czy owak, walczę dzielnie dalej, wbrew przeciwnościom. Nie dam się tak łatwo! icon_twisted.gif

Być może umknęło waszej uwadze pewne novum w przydzielaniu nagród, więc chciałbym również tutaj o tym przypomnieć. W tym turnieju (i prawdopodobnie także w następnych) drużynowa nagroda okładkowa jest dostępna tylko dla sojuszu z top 100, nie z top 250. Na tę chwilę nasze perspektywy na jej zdobycie wyglądają ponuro, bo pałętamy się w okolicach 170-180 miejsca. Jeśli macie możliwość, przyciśnijcie tak jak potraficie, bo nagroda przejdzie nam bokiem (a nie muszę wam tłumaczyć, jak ważne może się okazać posiadanie nowej postaci w następnym PvE). Nie każę wam tłuc godzinami, spróbujcie chociaż zrobić parę Essentiali dziennie, każdy punkt się liczy!

Na razie tyle ode mnie, dzielcie się swoimi spostrzeżeniami, i do zobaczenia na czacie w ogniu walki o punkty icon_e_smile.gif

Wieczorny EDIT: ależ sypnęło nowościami! Wystartowały zapowiadane niedawno Sezony turniejowe, nagrody są syte, a na dodatek wśród nich jest nowy czterogwiazdkowiec, Nick Fury! No, to teraz już trzeba każde PvP klepać na całego icon_e_wink.gif . Szkoda, że dzisiejszy Army of One się nie wliczał, dostałbym z niego przeszło tysiaka.
  • _M4ru_
    _M4ru_ Posts: 91 Match Maker
    /zakała mode on

Przez kilka kolejnych dni będę zaniżał średnia punktów w sojuszu, ale nie cieszcie się za mocno, bo ja tu jeszcze wrócę icon_mrgreen.gif
  • GumisK
    _M4ru_ wrote:
    /zakała mode on

Przez kilka kolejnych dni będę zaniżał średnia punktów w sojuszu, ale nie cieszcie się za mocno, bo ja tu jeszcze wrócę icon_mrgreen.gif

Nie ma problema, reszta się zmobilizuje i nadrobi, prawda? PRAWDA?! icon_evil.gif