The Spectacular X-Poles! A call to arms for Polish players.

12526272830

Comments

• _M4ru_
    _M4ru_ Posts: 91 Match Maker
    GumisK wrote:
    Ja właśnie dostałem PMa od jednego gracza, którego próbowałem rekrutować jakiś czas temu, ale wybrał inny zespół. Teraz się rozmyślił i chce dołączyć do was, więc go tu przekierowałem, pewnie niedługo się odezwie (i pewnie też wysłał już akces przez grę).

Się ex-Szef icon_razz.gif przyzna chociaż jak pacjent zwany? Bo ruch się zrobił i nie wiadomo kto, skad, dokąd, od kogo itp. A swoją drogą to wiedziałem, że się ex-Szef za nami stęskni icon_razz.gif
  • GumisK
    GumisK Posts: 372 Mover and Shaker
    Gracz, o którym pisałem ma na forum ksywkę link87. Dziś przytrafił się na PMie kolejny spóźnialski, pseudo Marcin19DM64, odpisałem mu to samo. Obu z nich zachęcałem do dołączenia do nas po informacji o odejściu Emeryta, ostatecznie na to miejsce przydzieliłem Przyczajonego Jeża, który jako jedyny konkretnie wyraził chęć dołączenia się. Serio serio, niech ktoś z was założy nowy wątek i zacznie sam zarządzać przychodzącymi osobami.
  • Witajcie, tak jak GumisK pisał chciałbym do was dołączyć icon_e_smile.gif Wcześniej dostałem od niego propozycję przyłączenia się do polskiej grupy, niestety szkoda mi było odejść od swojego poprzedniego zespołu, w którym doskonale się dogadywaliśmy. Niestety od jakiegoś czasu wszystko zaczęło się psuć, co niektórzy przestali się angażować i tak naprawdę grało ok.7-8 osób z 20. W ostatnich dwóch PvP nie zdobyliśmy żadnej 3-gwiazdkowej okładki i osoby które w ogóle nie grały zaczęły wrzucać na całą grupę, że przestaliśmy wygrywać. Dlatego też postanowiłem, że dogram do końca sezonu 1 i odejdę od takiej grupy, i wtedy to przypomniałem sobie o was icon_e_smile.gif o tym, że fajnie byłoby popisać po polsku z ludźmi na czacie, a czytając maila od GumisKa i wasze wpisy na forum uznałem, że atmosfera w tej grupie jest jak najbardziej w porządku icon_e_smile.gif liczę, że przyjmiecie mnie do siebie i że razem jakoś uda nam się wskrzesić grupę i zebrać do kupy to wszystko. Fajnie by było razem dalej pociągnąć i wygrać kolejne okładki z Nickiem Furrym w kolejnym i jeszcze kolejnym sezonie icon_e_smile.gif zaproszenie poprzez grę już wysłałem i teraz czekam na wasz ruch icon_e_wink.gif
  • Problem jest taki, ze my też od jakiegoś czasu wypadamy poza 100 więc nie licz za bardzo na trzygwiazdkowe okładki... Natomiast jesli chodzi o atmosferę to zapraszam icon_e_smile.gif
  • Nie ma to jak wywalić serwery na 3 godziny przed końcem PvP. I będę miał 0 punktów...
  • _M4ru_
    Może oni po prostu nie chcą żebyśmy grali? Przecież wszystko "is working as intended" icon_e_wink.gif . Eh.
  • Dawno nie miałem takiego wk... A specjalnie jechałem najszybciej jak się dało do domu, żeby zdążyć przed wyjściem pyknąć 500-600 punktów. No to się nagrałem. A za chwilę wychodzę i wrócę pewnie koło 19-20. I Sezon II mogę spisać na straty...
  • _M4ru_
    Miejsce! Miejsce! Rozdajemy wolne miejsce! icon_e_wink.gif

Wszyscy chętni proszeni o zgłaszanie się TU(forum) albo przez PM. Szukamy chętnych grających możliwie codziennie, nie stroniących od czatu icon_e_wink.gif i nie będących "kwadratowymi bucami" (w końcu mamy damy w sojuszu icon_e_surprised.gif ). Nie mamy szczególnych wymagań co do posiadanych okładek(roster), zdobywanych punktów (mile widziane jak najwięcej icon_e_smile.gif ), ale również nie obiecujemy żadnych nagród sojuszowych - gramy kto ile może. Ciut więcej szczegółów --> https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... 0UFE#gid=0 (poz. 44). Zapraszamy! icon_twisted.gif
  • Witam,

dodatkowo w celach czysto organizacyjnych, dotychczasowych członków (aktwnych i tych nieco mniej) oraz przyszłych wschodzących gwiazd dopiero aplikujących, uprasza się o przesłanie w pm adresów @. W ten sposób ułatwimy sobie komunikację, która z przyczyn losowych może być zaklocona przez brak dostępu do gry lub forum.

Pozdrawiam;)
  • W formie uzupełnienia - PM proszę wysylac do Daera lub M4ru, pełniących rolę naczelnych;)

Pozdrawiam.
  • Cześć,

Jak już porządkujemy sprawy, to musimy sobie pewne sprawy wprost przekazać. Na dłuższą metę nie moze być tak, że x osób ani nie gra, ani nie daje żadnego znaku życia, a miejsce w sojuszu ma. Ta osoba nic z bycia w sojuszu nie zyskuje, skoro i tak nie gra, a pozostali tracą: nie ma miejsca dla nowych graczy, a obecni gracze odchodzą nie widząc perspektyw.

Idea X-Poles od początku zakładała, że jest u nas miejsce i dla "hardcorów" i dla "casuali", ze nie będziemy się rozliczać czy zmuszać ludzi do gry. Że razem sie bawimy. I tego się będziemy trzymać.

Postanowiłem, że jezeli osoby od jakiegoś czasu nie grające i nie dające znaku życia nie odezwa się w zaden sposób, to je usuniemy z sojuszu - choć to nie bedzie oznaczało, że nie będą mogły wrócić. Jak za jakis czas ktos wróci do gry to jak najbardziej będzie mógł liczyc na ponowne przyjęcie. Wierzę nawet, że jak ktoś forum nie czyta czy na czata nie wchodzi, to widok pustego okna sojuszu zachęci do nawiązania kontaktu. Musimy wiedzieć ile jest osob grających, ile mozemy przyjąć. Czekając na znak życia, który może się nie pojawic, nie powinno blokować miejsca dla chętnych.

Pozdrawiam icon_e_smile.gif
  • _M4ru_
    DaerPL wrote:

Postanowiłem, że jezeli osoby od jakiegoś czasu nie grające i nie dające znaku życia nie odezwa się w zaden sposób, to je usuniemy z sojuszu - choć to nie bedzie oznaczało, że nie będą mogły wrócić. Jak za jakis czas ktos wróci do gry to jak najbardziej będzie mógł liczyc na ponowne przyjęcie. Wierzę nawet, że jak ktoś forum nie czyta czy na czata nie wchodzi, to widok pustego okna sojuszu zachęci do nawiązania kontaktu. Musimy wiedzieć ile jest osob grających, ile mozemy przyjąć. Czekając na znak życia, który może się nie pojawic, nie powinno blokować miejsca dla chętnych.

Pozdrawiam icon_e_smile.gif

Dobrze prawi! Pierogów mu dać icon_e_wink.gif
  • Cześć,

Tak jak mówiłem zacząłem spisywać kto gra a kto nie (nie chodzi o wyniki, a chociaz stoczenie jednej walki na dzień). Nasze martwe dusze:

Niedziela 8/06:
    CoolPack, scAvenger, Bonzo, Nerwen, Wyndrowicz, Warevaq, Link87, MejDej
    Poniedziałek 9/06:
    Axel0r, Lukas, Dzordz, Sneya, scAvenger, Bonzo, Wyndrowicz, Warevaq, Link87, MejDej
    Wtorek 10/06:
    Bonzo, scAvenger, Dzordz, Lukas, Coolpack, Wyndrowicz, Warevaq, MejDej
    Środa 11/06:
    MejDej, Link87, Warevaq, Wyndrowicz, scAvenger, Dzordz, Lukas, Sneya

Widzę, że Bonzo się uaktywnił, mam nadzieję, że na stałe. Z Lukasem rozmawiałem i jeszcze dziś pogadam co dalej. Nerwen wróciła. ScAvenger to honorowy członek, mimo że się nie odzywa, to zakładam, że aktualna jest deklaracja z czasów poprzedniej obecności icon_e_smile.gif Czyli że będzie u nas, ale gdyby było więcej chętnych niż miejsc to pomoże. Axel wrocil, podobnie jak u Bonzo liczę, że to na stałe.

Zostają dwie kwestie: nieobecnie od jakiegoś czasu nowi gracze i "stara gwardia". Bo te nieobecności to w większości wypadków to od dłuższego czasu, od tygodni. Rozwiązanie widzę takie: Dzordza, Warevaq i Wyndrowicza usuwam z sojuszu, piszę jednak pm. Jak będą chcieli grać dalej i wrócić do nas, z przyjemnością ich przyjmiemy. MejDej to commander, więc sprawa bardziej złożona, ale i tu opodejmę stosowne kroki. Sneya, Link i CoolPack to nowe osoby, więc do niedzieli spróbuję wyjaśnić co się dzieje, jak do niedzieli kontaktu nie nawiąże, to wdrożę rozwiązanie jak w przypadku kolegów z dłuższym stażem w X-Poles.

Przypomnę, że nie chodzi o wyniki a o chęć do gry i minimalna aktywność. Jak ktoś nie chce grać to szkoda by blokował miejsce komuś, kto chce.

I na tym bym kończył obecny temat, czas na nowe otwarcie, w tym i nowy temat. Czas zacząć rekrutacje. Jakby byly pytania, proszę tu albo na pm. Teraz piszę z tel, nowy temat założę wieczorem, i w nim już udzielę wyjaśnień. Za ewentualne błędy przepraszam, wiwczorem skoryguję. Niestety to forum z tapatalk nie współpracuje icon_e_wink.gif

Pozdrawiam,
    Daer
  • Hej,
    ja żyje i zamierzam grywać, tylko mam problemy techniczne. Po ostatnim updatecie puzzle mi sie spierdzielił i przy uruchamianiu gry wyświetlało "jest nowa wersja zrób update", a gdy to naprawili... to mi wyczyściło konto :[
  • @Dzordz - napisz do CS.

@Daer

1. Spokojnie możesz mnie wywalić. Gra w MPQ na telefonie to dla mnie męczarnia, do tego okryłem Injustice: Gods Among Us na telefony i się zagrywam zamiast MPQ.
    2. Jak macie zaginionych członków, to zmieńcie sobie profil na Public. Randomowe ludki będą wstępować, a jak zobaczycie, że ktoś ma i słaby roster i robi słabe wyniki, to go kopiecie i wpada kolejny. Jak mieliśmy w the scAvengers problem z członkami a nie było nowych, to tak robiliśmy w kryzysowych sytuacjach.
    3. usuwanie Commandera - napisz PM do Gumisia - on jest założycielem sojuszu i tylko on może wysłać prośbę do CS o to. Potrwa kilka dni, ale spokojnie to zrobią. acz nie wiem, jak to będzie w sytuacji, gdy on nie jest już w sojuszu. Najlepiej i Ty, i On napiszcie do CS.
  • Gra dziala wam prawidlowo? Bo zastanawiam sie czy tylko u mnie tyle to trwa...
  • Ja od 2 tygodni nie mogę grać. Założyłem requesta o naprawę i jest nietknięty od tygodnia... icon_neutral.gif
  • smoq84
    smoq84 Posts: 421 Mover and Shaker
    Witajcie,

Razem z dziewczyną szukamy jakiegoś sensownego sojuszu, a miło by było grać z innymi Polakami icon_e_wink.gif
    Nie jesteśmy jakimiś top-graczami, ale oboje gramy codziennie.
    Aktualnie jesteśmy na etapie przechodzenia z postaci 2* na 3* (w tej chwili moje najwyższe levele to 111 X-Force, 102 Mohawk, 102 Hulk i kilka wymaksowanych 2*).

Pytanie czy ten sojusz dalej dziala i czy znalazłoby się dla nas miejsce?
  • Witajcie

Mam takie samo pytanie jak w poście wyżej. Czy jest jakis sojusz, gdzie można pograć z Polakami ( z rodakami zawsze milej). Jestem początkującym graczem ( postacie przeważnie 2 gwiazdki ( wymaksowane i kilka blisko maksa), ale znajdą się również 3 gwiazdkowe;). Gram codzinnie, może nie tyle czasu ile bym chcial (praca te sprawy : ). Czy znalazło by sie miejsce dla mnie (początkującego) gracza ?
  • ktoś tu jeszcze w ogóle zagląda ?