The Spectacular X-Poles!

Unknown
edited July 2014 in MPQ Alliances
<English version at the end>

X-Poles jest sojuszem istniejącym od 3 miesięcy, powstał w założeniu jako sojusz Polaków grających w MPQ. Bardzo szybko się rozwinęliśmy, zdobywaliśmy wiele nagród - jednak koniec pierwszego sezonu zebrał swoje mroczne żniwo i u nas. Nasz lider porzucił grę, wielu naszych członków (w tym i paru commanderów) również przestało grać, zazwyczaj bez informowania o tym. Z 20 osób grało kilkanaście, potem kolejni aktywni gracze zaczęli rozglądać się za sojuszami gwarantującymi okładki za top100, no i kolejna czwórka nas opuściła.

Minął okres stagnacji, czas na nowy start. Zwolniliśmy miejsca usuwając najdłużej nie grających i się nie odzywających, więc możemy zaczynać rekrutować nowe osoby i zarazem robić porządki. Jeżeli chodzi o nasze wytyczne, to założyciel X-Poles, Gumisk, tak to widział:
- aktywnych graczy, nie ograniczając się do weteranów/hardcorowych grinderów/szastających kasą. Bywalcy forum szczególnie mile widziani.
- graczy z Polski! Załóżmy drużynę narodową, aby nasze forum działało w naszym języku, zdumiewając moderatorów icon_e_biggrin.gif Oraz, przynieśmy chwałę naszej ojczyźnie, rzecz jasna.

Nigdy się nie rozliczaliśmy, nie mieliśmy ciśnienia na super wyniki i szukanie winnych - to była dobra idea. Gra ma być przyjemnością a nie drugą pracą. Nie chcemy wyznaczać wytycznych "zdobądź x pkt w tym i w tym albo się pożegnamy", jest u nas miejsce i dla grających rekreacyjnie, jak i grindujących. Musimy jednak wymagać jednej rzeczy - aktywności. Nie chce grać to po co Ci sojusz? Są tacy, którzy chcą i warto dla nich zrobić miejsce.

Podkreślę jednak, że rozumiem, jak ktoś np. x dni grać nie może - tyle że jeżeli takie coś nastąpi, to warto informować o tym pozostałych, by nikt zgadywać nie musiał Jest forum, jest czat w grze, można też do mnie napisać maila (daero@wp.pl). Jak się skończy drugi sezon podsumuję kwestię aktywności z ostatniego tygodnia i zobaczymy co dalej.

Jeżeli grasz i szukasz sojuszu, jeżeli chciałbyś porozmawiać w grze po polsku z rodakami - zapraszamy icon_e_smile.gif Jeżeli grasz w tę grę dla przyjemności, nie chcesz być zmuszany do osiągania x punktów dziennie, a chcesz być w sojuszu z ludźmi podobnie nastawionymi - zapraszamy icon_e_smile.gif

Jak chcesz sprawdzić stary temat, zapoznać się z naszą historią, tutaj link:
viewtopic.php?f=16&t=4739

Edit:
Dla członków sojuszu chcących zaktualizować sygnaturę:
&#91;url=http://www.d3pforums.com/viewtopic.php?f=16&t=9696&#93;&#91;img&#93;https://lh3.googleusercontent.com/-DAb2GE_I3Is/U0EnT5suJzI/AAAAAAAAAQ0/UETqrsgUaPM/w83-h35-no/x-poles.gif&#91;/img&#93;&#91;/url&#93;
Zainteresowanych dołączeniem na stałe proszę o wpis lub pm. Na czas prowadzenia rekrutacji ustawiłem sojusz na publiczny, więc nie przejmujcie się brakiem miejsc. Miejsca są.

X-Poles is an alliance existing for 3 months, it came into existence as the alliance of Poles playing MPQ. We developed very quickly and we gained lot of rewards. Unfortunately, the end of the first season brought its murky harvest. Our leader left us. Many of our members (many of them was commanders) stopped playing without giving a reason why. Out of 20 only a dozen or so stayed active. Then next active players started looking around for alliances guaranteeing covers behind top100, and the next fourth left us.

The period of stagnation passed. it’s time for a new start! We slowed down. We removed all the inactive members. We can now start recruiting new persons and at the same time do order. The founder of X-Poles, Gumisk, had his own idea of this alliance. ‘We never accounted, we didn't have a pressure on super results and searching for the guilty. We’re playing for fun, it’s not our second job.’ – that’s what he used to say. There is a place for playing recreational, as well as grinding ones. We must however require one thing – activity. If you don’t want to play you don’t need an alliance. There are people who want to play. It is worthwhile to make a place for them in the alliance.

I understand when someone cannot play for some time but you have to inform about it. You can use chat, forum or you can just send me an mail (daero@wp.pl). When second season is over I’ll sum up the matter of activity from the last week and we will see what to do next.

Are you playing actively? Are you searching for the alliance? Do you wanna talk with your countrymen? If the answer is ‘yes’ - you’re invited. If you’re playing for pleasure and you don’t want to be forced to gain X points per day. If you wanna be in alliance where people have a similar attitude to ours. You’re invited.

If You want to join us for real, please leave a post in this thread (WITH your MPQ nickname) or PM me. We set our alliance public for the time being so don't worry if You don't see any free slots. We have free spots.

Comments

• _M4ru_
    _M4ru_ Posts: 91 Match Maker
    Join or Die! icon_twisted.gif
  • Zarzucicie screenshotem z Waszym miejscem w Sezonie 2?
  • _M4ru_
    Emeryt wrote:
    Zarzucicie screenshotem z Waszym miejscem w Sezonie 2?

Ale my chcemy ludzi zachęcić do dołączenia do sojuszu, a nie odstraszyć icon_razz.gif
  • _M4ru_
    People Rejoice!

We formely known as The X-Poles are now... *drum roll* ... accepting recruits from all over the world! icon_mrgreen.gif

Ladies and Gentelmen, please welcome The International X-Poles ! icon_e_biggrin.gificon_e_biggrin.gificon_e_biggrin.gif

So, if You play daily and You don't ugly rash hearing the word "chat" - You're invited icon_e_smile.gif Be like Shaq! -> http://youtu.be/mYrd8zda_Jo Don't be afraid to get to know the people who brought pierogi to You! (and Shaq!). He liked it icon_e_wink.gif You might like us too icon_cool.gif
  • _M4ru_
    Hey Everybody!

Please welcome our newest member Kigoral! icon_e_smile.gif He's Canadian and will teach us everything about hockey and maple syrup! icon_mrgreen.gif
    Welcome on board buddy! icon_e_biggrin.gif
  • Poprawiło sie coś od mojeg odejścia?
  • Pod pewnymi względami tak, i byłoby dobrze, ale M4ru przestał grać i odszedł, Bruce przestał grać i przekazał konto komuś mniej aktywnemu, Don nie miał czasu grać i w zasadzie przestał, bo do tego przywykł... Etc, etc. Jak najbardziej aktywne osoby przestały grać to co tu mówić.
    Ja dziękuję wszystkim za grę i odchodzę do innego sojuszu, nie mam już ani sił ani czasu by odbudować sojuszu. Układ bez rozliczania w obecnej fazie gry nie zdaje egzaminu, gracze z dobrymi wynikami są poszkodowani, i albo odchodzą, albo tracą entuzjazm.
    Jeżeli ktoś czuje się na siłach odbudować sojusz, wyrzucać i rekrutować - proszę dać znać na pm, zajmę się przyjęciem do sojuszu i nadaniem commandera przez konto mojej dziewczyny, która w sojuszu została. Poprzez support usuwałem dwóch commanderów, więc mogę też tu pomocą służyć, gdyby była taka potrzeba. Mogę też wyedytować pierwszy post i nazwę tematu tak by ułatwić komunikację, by nie było jak po odejściu Gumiska.